Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 2 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 4 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 4 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 4 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 5 ore în urmă
Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 7 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 8 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 8 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Inițiativă importantă a Asociației Fight For Animals Baia Mare: Colaborare, pentru binele prietenilor blănoși, cu o primărie din județul Maramureș!
Inițiativă importantă a Asociației Fight For Animals Baia Mare: Colaborare, pentru binele prietenilor blănoși, cu o primărie din județul Maramureș!
Asociația Fight for Animals Baia Mare a semnat vineri, 17 februarie, un parteneriat cu Comuna Recea din județul Maramureș. Această colaborare se arată benefică pentru toată lumea. Ce prevede, ne explică Paul Oșan, președintele Asociației Fight For Animals Baia Mare!
Un adăpost în construcție
„Foarte mulți dintre voi știți strânsa legătură pe care o avem cu conducerea Primăriei Recea, în vederea gestionării situației cățeilor de pe raza acestei comune.
Este comuna unde am sterilizat cei mai mulți câini din Maramureș, în decurs de doi ani, printr-un proces continuu. Tot din această comună am preluat cele mai multe animale de pe stradă, majoritatea fiind accidentate, lovite, tramutizate sau cu diverse probleme medicale. Este comuna unde am început construcția adăpostului nostru privat, cu ajutor asociației Ein Herz für Streuner e.V., adăpost care este în construcție și dezvoltare, un adăpost care cazează căței în urma preluării lor cu probleme medicale. Am avut mai multe întâlniri la primărie, în special cu domnul primar Pavel Octavian, cu care am abordat diverse discuții privind situația câinilor din această comună.
Sterilizarea continuă este soluția
Comuna Recea cred că va fi prima comună din Maramureș cu care vom colabora masiv în vederea bunăstării animalelor. Vom începe din luna martie un recensământ al animalelor pe toată comuna, urmează să avem o sedință, la masa căreia vor fi prezenți reprezentanți ai Primăriei Recea, Poliția Locală, medicul veterinar de circumscripție al comunei și mai mult ca sigur reprezentanți ai Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș și vom cere sprijin și celor de la ANSVSA Maramureș. Îmi doresc să intervin mai mult și mai masiv în această problemă. Este o comună care se extinde pe o suprafață mare, cuprinzând satele Mocira, Recea, Săsar, Lăpușel și Bozânta Mică. Rezolvarea și ținerea sub control a situației câinilor vine atunci cand cunoști cu exactitate care este numărul de animale care sunt în fiecare gospodărie, motiv pentru care recensământul are cel mai important rol, care merge mână în mână cu sterilizarea. Primăria Recea va acorda un sprijin financiar în valoare de 20.000 lei care se vor direcționa către prima campanie de sterilizări din anul 2023 în comuna Recea, exclusiv doar pentru cățeii ai căror proprietari au domiciliul în această comună. Iar o altă parte din sumă va merge către construcția unor țarcuri temporare unde vom caza cățeii pe care îi găsim abandonați pe stradă până la adopția lor.
Un model pentru România
Focusul nostru, al asociației și al Primăriei Recea este recensământul și sterilizarea continuă. Avem sprijinul total al Primăriei, avem deschiderea lor, avem o bună colaborare! Vom organiza campanii de informare în vederea sterilizării, adopțiilor și a conștientizării populației. Nu vom fi agresivi, nu se va interveni cu amenzi numai atunci când va fi cazul și proprietarul nu respectă legea sterilizării animalului fără drept de montă. Iar în viitorul apropiat vom construi un adăpost pentru animale împreună cu primăria cu o capacitate de 100-150 de locuri, dar asta este o altă discuție de viitor, pentru că din punctul meu de vedere nu adăpostul este soluția, ci sterilizarea masivă și continuă! Vom reveni cu detalii, și atunci când îmi doresc ceva, se întâmplă! Iar eu îmi doresc ca Recea să fie un exemplu pentru Maramureș și Maramureșul exemplu pentru România! Și sper să fim o motivație pentru celelalte UAT-uri!”, arată astfel președintele Asociației Fight For Animals Baia Mare, Paul Oșan.
C.Ț.