Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 7 minute în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 43 minute în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 oră în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 2 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 2 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 5 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 7 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 7 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 7 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 7 ore în urmă
Aparatură performantă pentru sterilizare la Spitalul Județean Baia Mare
La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare prevenirea infecțiilor asociate actului medical reprezintă o preocupare constantă.
Echipamentele de sterilizare de nouă generație, alături de practicile corecte de decontaminare a dispozitivelor medicale reutilizabile au ca scop final îmbunătățirea calității și a siguranței serviciilor medicale furnizate.
Echipamentul de sterilizare cu plasma achiziționat la finalul anului 2022, în valoare de 377825 de lei folosește metoda de sterilizare combinată fizico – chimică, prin activarea peroxidului de hidrogen ca agent de sterilizare. Instrumentar endoscopic, cabluri fibre optice, echipamente osteosinteza, sensibile la căldură și umiditate, pot fi acum sterilizate și pot fi utilizate imediat ce s -a încheiat ciclul de sterilizare.
Avantajele acestei sterilizări sunt multiple: flexibilitate ridicată de sterilizare, lipsa reziduurilor toxice pe instrumentarul sterilizat, timp redus de sterilizare,compatibilitate cu o mare varietate de materiale.
Pentru a acoperi necesarul de echipamente și materiale sterile la nivelul întregului spital, zilnic, în secția Sterilizare Centrală, se procesează un număr de 750 de pachete sterile cu instrumentar și alte echipamente medicale reutilizabile pentru a oferi același nivel de siguranță fiecărui pacient internat.
Infecțiile asociate asistenței medicale fac parte din problemele de sănătate publică prin consecințele pe care le generează atât la nivelul costurilor financiare suplimentare cât și la nivelul suferinței umane provocate de acestea și de aceea este important să luăm cele mai bune măsuri pentru combaterea lor, informează manager Oros George Alexandru.