Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 7 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 7 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 17 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 19 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
Sindicaliștii din Educație încep protestele în țară
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ anunţă declanşarea valului de proteste în sistemul de învăţământ românesc.
Prima ieșire în stradă va avea loc în 2 martie, în fața Prefecturii Iași, urmând ca membrii Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș să protesteze în 24 martie, alături de colegii din județele: Bihor, Cluj, Argeș, Sălaj și Bistrița-Năsăud.
”Reamintim că angajaţii din Educaţie se confruntă cu o serie de probleme care nu şi-au găsit rezolvarea din partea autorităţilor, iar nepăsarea guvernanţilor nu conduce decât spre o singură variantă: angajaţii din educaţie ies, din nou, în stradă”, transmite Simion Hancescu, președinte FSLI.
Sindicaliștii cer de urgenţă Guvernului României să găsească soluţii privind problema aplicării integrale a dispozițiilor Legii-cadru nr. 153/ 2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât toate categoriile de salariați din sistemul educațional să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege pentru anul 2022. De asemenea, solicită identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar și adoptarea, în regim de urgență, a normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998.
Printre cererile sindicaliștilor se mai regăsește remedierea anomaliilor actuale în ceea ce privește salarizarea celor care ocupă funcții de conducere, îndrumare și control, având în vedere că, după ce veniturile acestora au rămas nemodificate în ultimii patru ani, se constată că acestea sunt inferioare salariaților care ocupă funcții de execuție.
FSLI reamintește Executivului faptul că în lunile martie şi aprilie va picheta sediul Guvernului şi sediile prefecturilor din mai multe judeţe ale ţării, în luna mai se pregătește de organizarea unui marş de protest în Capitală, iar pentru ultima decadă a lunii mai urmează să strângă semnături în vederea declanşării grevei generale.