Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 7 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 7 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 17 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 19 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
O rugă pentru pace, aici, în Maramureș: 365 lucrări plastice realizate de copii români, ucraineni, italieni, un model de solidaritate între țări!
O rugă pentru pace, aici, în Maramureș: 365 lucrări plastice realizate de copii români, ucraineni, italieni, un model de solidaritate între țări!
În data de 24 februarie s-a împlinit un an de la începerea războiului din Ucraina, un război care va rămâne în amintirea generației noastre, un război despre care vor învăța copiii noștri la orele de istorie, un război care ne-a (re)amintit să fim oameni, să fim solidari, să fim aproape de semenii noștri.
În 28 februarie 2023, la Podul Istoric din Sighetu Marmației, care unește România și Ucraina, Centrul Școlar de Educație Incluzivă a organizat o expoziție de desene sub sloganul ,,Rugă pentru pace”, parte din proiectul regional ,,100 de culori pentru pace”. Sub egida ,,Rugă pentru pace”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației a expus astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei din oraşul nostru 365 de desene realizate de copii din Ucraina, Italia şi România, câte un desen pentru fiecare zi de război.
Solidaritatea contează
În realizarea acestui proiect s-au alăturat și Muzeul Maramureșan, alături de autoritățile județene și municipale, Asociația Colors for Peace, Clubul Copiilor Sighetu Marmației, Serviciul de Ajutor Maltez, precum și școlile și grădinițele din Sighetu Marmației și din județele: Călărași, Timișoara, Cluj, Satu Mare, Botoșani, Giurgiu, dar și din București. În completarea expoziției de desene, azi, la Muzeul Culturii Evreiești din Maramureș. Casa Memorială Elie Wiesel a avut loc vernisajul expoziției foto – documentare „Unii erau vecini’’, adusă de la Muzeul Holocaustului din Washington, o expoziție care ne vorbește despre alegerile, comportamentul și rolul oamenilor obișnuiți din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Traducerea textelor explicative ale expoziției au fost realizate de elevi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” și Liceul Tehnologic Forestier, sub îndrumarea doamnelor profesoare Mariana Oros și Dăncuș Camelia.
„Felicit organizatorii pentru acest semn de solidaritate faţă de un popor care de mai bine de un an de zile resimte durerea provocată de un război nedrept. Să răspândim în jurul nostru şi în lume mesaje de pace, de toleranţă şi de dialog. Războaiele produc doar ură şi durere, iar copiii nu ar trebui să cunoască niciodată aceste sentimente”, arată prmarul Vasile Moldovan.
C.Ț.