Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 oră în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 4 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 4 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 16 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 17 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 17 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 18 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 18 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - în urmă
Unde va fi relocat curând „pitonul băimărean”
Unde va fi relocat curând „pitonul băimărean”!
Situație total neobișnuit în municipiul Baia Mare, vineri, 31 martie 2023. În imediata apropiere a unei parcări de pe bulevardul Republicii, zona Atrium, s-a găsit un piton regal.
Acesta era mort deja. Dar în sine ideea a fost de ajuns încât să semene panică în rândul trecătorilor. S-a sunat la 112, a ajuns Protecția Animalelor din cadrul IPJ Maramureș, dar acesta au competențe doar pe animale domestice.
Ca atare, s-a contactat reprezentantul unui ONG specializat. La fața locului a ajuns Gabriel Vele. Acesta l-a ridicat de pe domeniul public „Fiind în colaborare cu serviciul 112, mai exact cu Jandarmeria, pe cazuri de reptile, m-au sunat să rezolv situația. Până în prezent am avut doar cazuri de reptile autohtone, pe care le-am relocat în mediul lor propice lor și cât mai departe de oameni. Acum, fiind vorba despre un șarpe exotic, a fost altceva. Șarpele va ajunge, pentru formol sau taxidermie, la Muzeul Antipa din Capitală”, arată pentru DirectMM.ro Gabriel Vele.
„Pitonul regal e una dintre cele mai populare specii în teraristică, fiind o specie mică și blândă chiar e o adevărată industrie cu ei pe tot globul, marii crescători făcând tot felul de morphuri la ei, asta a fost morphul normal, cum arată el în natură. În mod normal trăiesc 20 ani, poate și mai bine, dar acest exemplar avea cam 2-3 ani, nu putem ști exact, depinde și de hrănire și de mediu din terariu. La maturitate ajung cu greu la 150 cm. Din păcate, acesta a fost aruncat la coș. În mod normal, el putea fi ușor îngropat. Era deja mort când a fost aruncat. Asta reiese din pozița în care a fost găsit. El va ajunge categoric, așa cum am spus, la Antipa”, mai adaugă Gabriel Vele.
C.Ț.
Foto – colaj RTV