Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa, a primit distincția „Primar de 7 stele” - 5 ore în urmă
În luna martie pe scena Teatrului Baia Mare: Râs, dramă și reflecție - 9 ore în urmă
Casa Națională de Pensii Publice se modernizează - 10 ore în urmă
Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» inaugurează expoziția „Memoria naturală. Când apare invizibilul”, semnată de artistul Juan Sebastián González - 10 ore în urmă
Spectacol interactiv de știință pentru copii la SHURA Bistro Caffe - 11 ore în urmă
Codul Rutier 2025: utilizarea abuzivă a flash-urilor poate duce la sancțiuni dure - 11 ore în urmă
Atelier de litografie pentru copii în Recea - 11 ore în urmă
„Miercurea alarmelor” – exercițiu de alarmare publică; Cetățenii, sfătuți să rămână calmi - 13 ore în urmă
Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului aniversează 35 de ani de arhierie - 14 ore în urmă
În Culcea va avea loc spectacolul „Azi e despre tine, mama” - 14 ore în urmă
Discuții despre droguri cu elevii de la „Lucaciu”
Jandarmii maramureșeni în colaborare cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș, continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare.
Astfel, în cursul zilei de miercuri, 6 aprilie, a fost rândul elevilor de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu’’ din Baia Mare să primească vizita oamenilor legii.
Jandarmii maramureșeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenței, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte.
La activitate, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș a completat informațiile date de jandarmi cu cele legate de prevenirea consumului de substanțe interzise.
Scopul acestor activități este acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.