Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 3 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 3 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 4 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 4 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 18 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 19 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - în urmă
În Orașul Baia Sprie: Stațiunea turistică maramureșeană care cucerește pe vizitator cu potențialul fantastic! Primăria a aranjat o potecă tematică!
În Orașul Baia Sprie: Stațiunea turistică maramureșeană care cucerește pe vizitator cu potențialul fantastic! Primăria a aranjat o potecă tematică!
Domeniul Mogoșa are un potențial turistic uriaș, ca atare autoritățile orașului Baia Sprie, de care ține perimetrul din punct de vedere administrativ, dorește să realizeze un spațiu cât mai atractiv pentru vizitatori.
Înnoirea a început odată ce spațiul a intrat în posesia unui nou antreprenor, care a încercat să îi readucă gloria de altădată. În 2022, autoritățile orașului Baia Sprie au amenajat aleea pietonală din împrejurul lacului. Acum s-a trecut la un alt nivel.
„După ce în urmă cu un an am amenajat aleea pietonală din jurul Lacului Mogoșa, ne-am gândit că trebuie sa completăm plimbarea în natură cu o potecă tematică și educativă compusă din panouri informative, utile și interesante care ne reamintesc că Natura e casa biodiversității, casa vieții. Panourile prezintă importanța lemnului în natură, a pădurii în circuitul ecologic și speciile protejate din zonă. E necesar să protejăm patrimoniul nostru natural, locurile unde iubim să ne relaxăm, să le punem în valoare și să și educam, dacă se poate, publicul care se bucură de ele”, arată primarul Alin Sebastian Bîrda.
C.Ț.
Citește și