Alexandru Pașca şi Marius Tătar de la Academia de Șah Maramureș, locul II la Concursul național școlar ”Elisabeta Polihroniade” - 11 minute în urmă
2025 a fost declarat „Anul Mihai Eminescu” - 47 minute în urmă
Două gimnaste valoroase ale României au fost admise la universități din SUA - 1 oră în urmă
Cum poți obține o reducere de 10% pentru plata impozitelor - 2 ore în urmă
Invitație la mișcare, cu Rica Clopoțica și Asociația „Energia Mișcării” - 2 ore în urmă
Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - 2 ore în urmă
Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 15 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 15 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 16 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 16 ore în urmă
Un centru de comandă integrat în Maramureș: Obiectivul general al proiectului vizează sistemul informațional, de situații de urgență, în regiune!
Un centru de comandă integrat în Maramureș: Obiectivul general al proiectului vizează sistemul informațional, de situații de urgență, în regiune!
Luni, 22 mai 2023, s-a lansat proiectul „COMAND – Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță”, pe care îl realizăm în parteneriat cu Departamentul de Stat al Serviciului de Urgență al Ucrainei din Regiunea Transcarpatia.
Conflictul armat care a izbucnit anul trecut în Ucraina ne-a arătat odată în plus importanța pe care o are pregătirea în gestionarea și intervenția în cazul unei situații de urgență. Este necesar să avem o infrastructură adaptată și oameni cât mai bine pregătiți pentru a interveni în astfel de situații, arată autoritățile din Maramureș.
Practic, prin acest proiect se va digitaliza complet rețeaua de comunicații în situații de urgență din regiunea Transcarpatia, vom înființa un dispecerat integrat pentru situații de urgență în județul Maramureș prin extinderea clădirii SMURD de pe strada Vasile Lucaciu și dotarea acesteia pentru a se asigura două funcțiuni: dispecerat integrat pentru situații de urgență; spații dedicate ședințelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Obiectivul general al proiectului este implementarea unui sistem informațional de management și coordonare în situații de urgență, precum inundații, incendii, accidente de mașină, în regiunea de frontieră Maramureș – Transcarpatia, în vederea creșterii capacității de predicție, operabilitatea și calitatea intervențiilor efectuate.
Proiectul, în valoare de peste 3 milioane de euro, este finanțat prin Programul HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 și fonduri proprii ale Consiliului Județean Maramureș. Pentru acest obiectiv de investiții, contractul pentru proiectare și execuție a fost atribuit, iar lucrările se vor finaliza până la data de 31 decembrie 2023. Autoritățile arată că doresc ca prin acest proiect să optimizăm procedurile de comunicare interinstituțională între serviciile de urgență din Maramureș și Transcarpatia, pentru ca populația celor două regiuni să beneficieze de cele mai bune servicii în cazul situaților de urgență din regiunea noastră, mai arată autoritățile maramureșene.
C.Ț.