Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Baia Mare în această duminică - 15 minute în urmă
O casă din Baia Mare a fost cuprinsă de foc - 11 ore în urmă
Patinaj artistic – românca Julia Sauter la Campionatul European - 11 ore în urmă
Crin Antonescu validat de PNL drept candidat al Coaliției - 12 ore în urmă
Palmares impresionant obținut de elevii Liceului „Petru Rareș” Târgu Lăpuș la Concursul Internațional de Poezie „Ocrotiți de Eminescu” - 12 ore în urmă
Cele mai vechi urme de locuire din Eurasia, pe teritoriul României - 15 ore în urmă
Cine sunt elevii maramureșeni clasați pe podium la Concursul Interjudețean de Matematică ,,Argument” - 15 ore în urmă
În duminici și sărbători, numeroși credincioși urcă dealul la Mănăstirea Petrova - 16 ore în urmă
Doi elevi de la Colegiul de Artă din Baia Mare, premii deosebite la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ”Emanuel Elenescu” - 17 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit la Mănăstirea Bixad - 17 ore în urmă
Workshop pe tema ”Creionarea personajului Pintea Viteazul”
Obiectivul principal al Organizației de Management al Destinației Județene (OMD) Maramureș este acela de a promova la nivel național și internațional turismul maramureșean.
Pentru a atinge acest obiectiv, în data de 25 mai, directorul executiv al OMD Maramureș, Paul Habina, împreună cu specialiști și cadre universitare active în domenii precum istorie, artă și design grafic au participat la workshop-ul pe tema ”Creionarea personajului Pintea Viteazul”.
Obiectivul seminarului a fost identificarea celor mai bune piste pentru crearea unei rute culturale în Maramureș, conceput pentru a atrage turiștii care sunt interesați de partea activă pe care o oferă județul, prin diversitatea naturală din zonă.
”Turismul activ este unul pe care trebuie să ne focusăm în Maramureș, iar pentru a-l face mai atrăgător și interactiv, dorim să integrăm un personaj istoric în această rută culturală. Haiducul Pintea Viteazul este cea mai bună asociere, fiind un haiduc, dar și-o personalitate marcantă a istoriei noastre, care a cutreierat tot Maramureșul”, a declarat Paul Habina.
Invitații prezenți la dezbatere au fost Dr. Gabriel-Virgil Rusu de la Institutul de istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Gabriela Ilieș de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Extensia Sighetu Marmației, asist. univ. drd. Florin-Vasile Pop de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, etnolog Pamfil Bilțiu, Vasile Chira, student etnologie CUNBM, Teofil Ivanciuc, consultant în turism, Alex Scarlat, graphic designer, Ioan Miron, tattoo artist „Tattoo de Maramu”, precum și reprezentanți ai OMD Maramureș.