Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - 4 minute în urmă
Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 12 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 13 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 13 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 14 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - în urmă
Cursă tradițională de alergare montană în Maramureș: Concursul „Rodnei Sky Race”, în Orașul Borșa
Cursă tradițională de alergare montană în Maramureș: Concursul „Rodnei Sky Race”, în Orașul Borșa
Sâmbătă, 1 iulie 2023, va avea loc o nouă ediție „Rodnei Sky Race”, în orașul Borșa.
Concret, concursul combină traseele neamenajate şi neprotejate, drumurile publice şi forestiere, potecile marcate şi nemarcate, pantele cu înclinare mare şi zonele accidentate în așa fel încât să arate adevărata față și valoare a zonei.
„Fiind situat departe în nordul țării cei care se deplasează până aici merită să petreacă 2-3 zile. Pentru acest lucru este ideal Complexul Turistic Borșa. Competiția outdoor de puternic caracter montan organizată în țara rododendronilor și a caprelor negre, combină traseele neamenajate şi neprotejate, drumurile publice şi forestiere, potecile marcate şi nemarcate, pantele cu înclinare mare şi zonele accidentate în așa fel încât să arate adevărata față și valoare a zonei. Vizitarea zonei în alergare sau plimbare este un program atractiv, pentru o revenire după concurs.
Prima ediție Rodnei Sky Race a fost organizată în 2014 (s-a numit atunci Runsilvania Sky Race) s-a bucurat de aprecierea alergătorilor care căutau ceva nou ca și locație și stil. Evenimentul a fost conceput ca un weekend activ pentru familiile care practică sporturi montane.
Competiția se desfășoară pe 2 trasee, pregătite pentru alergători tineri sau mai puțin tineri, rapizi sau lenți, avansați sau începători, cu scopul de a oferi un weekend activ pentru toți membrii familiilor care practică sporturi montane.
Traseul Puzdrelor se adresează celori tari ca muntele. Are 29.5 de km lungime, cu diferență de nivel de 2200 m. Urcă la 2180 m și are kilometri buni, în care nu coboară sub 2000. Traseul Galațului are „doar” 19.5 km lungime și 1200 m diferență de nivel. Urcă peste 2000 m dar este mai puțin dur, având porțiuni comune cu traseul Puzdrelor. Se adresează celor care nu au încă curajul de a alerga printre nori. Din anul 2019 am introdus o nouă probă, un alt tip de traseu pentru concurenții cărora le place pulsul ridicat și provocările adevărate: Rodnei Vertical, un concurs cu o ascensiune mare pe o distanță relativ scurtă. Această cursă este pe moment într-un stadiu de reorganizare”, arată site-ul oficial https://rodneiskyrace.eu/.
C.Ț.