Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 2 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 2 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 12 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 14 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 14 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
Aplicație realizată de patru elevi din Maramureș: Au câștigat premiul întâi la nivel național, iar acum vor să revoluționeze viitorul cu planul lor
Aplicație realizată de patru elevi din Maramureș: Au câștigat premiul întâi la nivel național, iar acum vor să revoluționeze viitorul cu planul lor
În luna iulie 2023, patru elevi harnici, ai Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, au obținut o mare performanță. Au obținut Premiul I la un concurs național de programare de aplicații mobile.
Acesta se numește „Hardcore Entrepreneur” și a fost organizat de Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) din Universitatea Politehnică din București și Cluburile de programare pentru copii și tineri punctul IT pentru elevii de gimanziu și liceu din învățământul de stat și particular din România. Concursul a avut o componentă de 40% IT și 60% plan de afaceri.
Echipa băimăreană este alcătuită din elevii Adrian Cheța, Patrick Contra, Raris Moiș și Andrei Pop, din clasa a XI-a B, mentor fiindu-le prof. Gavril Ardusătan. „Echipa Colegiului „Gheorghe Șincai” a conceput o afacere tip aplicație smartphone, numită „Night Owl”, care vizează industria timpului liber din întreaga țară și nu numai. Echipa a câștigat premiul I pe țară, alături de Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală”, arată profesorul Gavril Ardusătan.
DirectMM.ro a vorbit cu unul dintre cei patru elevi care au conceput aplicația, Andrei Pop. „Noi am fost singurii din nordul țării la această competiție. Pentru acest concurs a trebuit să codăm o aplicație și să alcătuim un plan de business. Am muncit mult, au fost două luni de foc. Ne-am descurcat foarte bine, întrucât ne-am împărțit atribuțiile pentru acest proiect. Aplicația rezolvă o problemă apărută după pandemie, odată cu tehnologizarea mult mai intensă a comunicațiilor interumane, problema izolării sociale și a nevoii de divertisment fizic. Aplicația ajută utilizatorul să găsească evenimente exact pe gustul lor, în funcție de preferințe, de buget, de grupa de vârstă, de tipul de muzică, etc. De asemenea, pot citi și lăsa recenzii pentru facilitarea deciziei. Plănuim să adăugăm peste vară multe caracteristici noi pentru a îmbunătăți experiența și chiar să o lansăm în viitorul apropiat. Estimăm că în septembrie-octombrie ar putea fi deja lansată”, arată pentru DirectMM.ro Andrei Pop.
C.Ț.