În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 1 oră în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 1 oră în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 2 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 2 ore în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 2 ore în urmă
Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 5 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 5 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 6 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 6 ore în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 6 ore în urmă
„Siguranţa este un drept al tuturor” – campanie de prevenire a violenței iniţiată de Poliţia Română
În perioada iulie-decembrie 2023, la nivel naţional se derulează campania de prevenire a violenţei de gen „Siguranţa este un drept al tuturor”. Campania a fost iniţiată de Poliţia Română în parteneriat cu Fundaţia Sensiblu şi Agenţia ONU pentru refugiaţi – UNHCR.
Scopul campaniei este de a proteja şi promova drepturile persoanelor expuse la riscul violenţei de gen, în special a persoanelor refugiate în contextul crizei din Ucraina, prin oferirea de sprijin, informaţii şi resurse.
„Dar ce este violenţa de gen? Violenţa de gen face referire la orice act dăunător care este săvârşit împotriva voinţei unei persoane şi care se bazează pe diferenţele atribuite social între femei şi bărbaţi.
Poliţiştii maramureşeni vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă, atât cetăţeni români cât şi ucraineni, vor oferi sprijin şi vor distribui materiale informative cu modalităţile de recunoaştere a formelor de violenţă, de prevenire a acestora, precum şi de sesizare a lor.
Campania se adresează şi martorilor situaţiilor de violenţă de gen şi celor cărora victimele le solicită ajutor, pentru că violenţa unei persoane, indiferent de modul în care se manifestă, nu este o problemă privată, ci este o încălcare a drepturilor omului, iar decizia de a interveni poate salva o viaţă”, informează IPJ Maramureș.