Prof. Irina Doce este ambasador al județului Maramureș în cadrul proiectului „România ești TU” - 5 ore în urmă
Reorganizare la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș - 6 ore în urmă
Maramureșeanul Gavrilă Dunca a evoluat pe scena X Factor - 10 ore în urmă
Piața de la poarta casei: Zamfira Conț din Coruia vinde produse diverse din gospodăria proprie - 10 ore în urmă
Anul 2024 a fost cu multe proiecte, evenimente, expoziții și programe educaționale la Muzeul Maramureșan din Sighet - 11 ore în urmă
Gările din Maramureș, incluse într-un contract de curățenie pe patru ani - 13 ore în urmă
Klaus Iohannis: „Pentru a scuti România de această criză, demisionez din funcția de președinte al României” - 13 ore în urmă
Trageri de instrucție în data de 12 februarie; Vezi unde - 15 ore în urmă
Un tablou de mare valoare a fost transportat în siguranță cu ajutorul jandarmilor maramureșeni - 16 ore în urmă
Se organizează Șezătoare la Muzeul Satului din Baia Mare - 16 ore în urmă
Bunătăți pregătite de cei de la Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației în cadrul Maratonului Gastronomic al Muzeelor Românești de la Sibiu
De vineri, 11 august, și până azi, 13 august, Muzeul ASTRA din Sibiu găzduiește „ASTRA Rock Festival 2023”, care propune evenimente și produse culturale unice.
Pentru al doilea consecutiv, meșterii tradiționali și iubitorii muzicii rock sunt prezenți în același cadru – Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
În cadrul manifestării are loc și Maratonul Gastronomic al Muzeelor Românești, la care participă și Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației.
„Ne dorim ca ASTRA Rock Festival 2023 să devină o scenă a solidarității muzeelor românești! Maratonul Gastronomic al Muzeelor Românești va constitui o platformă de prezentare a ofertei culturale proprii către categorii diverse de public.
Vor participa cu standuri de prezentare Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Judetean Buzău, Muzeul Maramureșan, Muzeul Județean Zalău și Muzeul Județean Vaslui” – precizează reprezentanții Muzeului gazdă.
Maramureșenii au pregătit pentru fiecare zi din cadrul evenimentului câte un meniu. Vineri au adăugat un strop de cultură evreiască în cholent și compot, sâmbătă au pregătit sarmale, plăcinte cu urdă, mărar și ceapă verde, respectiv plăcinte cu caș de oaie, mărar și ceapă verde, iar ziua de azi va fi cu gust maghiar.