Share
Peste 100 de icoane au fost trimise în cadrul Proiectului Eparhial intitulat „Icoana Maicii Domnului în casa omului”

Peste 100 de icoane au fost trimise în cadrul Proiectului Eparhial intitulat „Icoana Maicii Domnului în casa omului”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Sectorul Cultural și Comunicații Media, în colaborare cu Departamentul Media-Online al Episcopiei, a lansat a patra ediție a Proiectului Eparhial intitulat „Icoana Maicii Domnului în casa omului”. Acesta s-a desfășurat în perioada 1-15 august.

Proiectul se desfășoară an de an în contextul Praznicului Adormirii Maicii Domnului, al cărui post constituie un prilej de pregătire sufletească și de rugăciune fierbinte către Fecioara Maria, care este supranumită „Împărăteasa cea preabună” și „adâncul cel nemărginit al milelor”, fiind binecunoscut faptul că poporul român are o evlavie deosebită la Maica Preacurată.

„Pe adresele noastre de email și WhatsApp s-au primit peste 102 de icoane ce se află la loc de cinstire și închinare în casele credincioșilor și care care reprezintă chipul dumnezeiesc al Maicii Domnului sub diferite creionări, fiind pictate pe lemn, pe sticlă, litografii: Platytera, Povățuitoarea sau Îndrumătoarea, Miluitoarea sau Milostiva (Eleousa), Dulcea Iubitoare (Glykophilousa), Rugătoarea (Oranta), a Patimii, Pantanassa (vindecătoare de cancer și boli), Izvorul Tămăduirii ș.a.

Se cuvine să mulțumim tuturor credincioșilor de pretutindeni – cei mai mulți fiind din eparhia noastră – care au trimis prin intermediul platformelor online, icoane cu Maica Domnului, de o frumusețe aparte; prin urmare, credincioșii sunt parte integrantă duhovnicească a acestui proiect.

De asemenea, după aceste patru ediții organizate, am observat faptul că Maica Domnului ocupă un rol foarte important în viața acestor familii, pentru faptul că astfel de icoane se află în casă, spre închinare, cinstire și prețuire, sau sunt la locul de muncă, într-un loc curat, special amenajat, lângă o floare sau ștergar”, a precizat Pr. Adrian Dobreanu, inițiatorul și responsabilul cu acest proiect.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu