Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 35 minute în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 11 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 16 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
Proiect derulat pentru tineri de AJOFM Maramureș
Proiect derulat pentru tineri de AJOFM Maramureș
Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, în calitate de Partener 3, anunță finalizarea Proiectului cu titlul „PREGĂTIT PENTRU VIITOR”, cod SMIS 2014+ 150110, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs.
”Pregătit pentru viitor” a fost implementat de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași în parteneriat cu AJOFM Maramureș, Blue Consulting Iași și Clemon Baia Mare în județele Iași și Maramureș, în intervalul 01.09.2021-01.11.2023. Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea situației a 1.051 tineri NEETs, șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în județele Iași și Maramureș, prin implementarea de servicii integrate și flexibile de ocupare pe piața forței de muncă, arată oficialii AJOFM Maramureș.
În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
• 719 persoane au fost înscrise în grupul țintă al proiectului (364 din mediul rural, 47 de romi și 9 persoane cu dizabilități);
• 21 de cursuri gratuite de calificare au fost organizate;
• 380 de persoane au participat la cursurile de calificare organizate în cadrul proiectului (199 din mediul rural, 35 de romi, 6 persoane cu dizabilități);
• 313 persoane au obținut certificatul de calificare;
• 812 persoane au fost mediate (403 din mediul rural, 47 de romi, 9 persoane cu dizabilități);
• 327 de persoane au fost plasate în muncă;
• 77 de persoane au fost îndrumate la locul de muncă;
• 3 burse ale locurilor de muncă au fost organizate în localitățile Baia Mare, Sighetu Marmației și Borșa;
• 25 de workshop-uri pe teme de nediscriminare au avut loc fiind prezente 562 de persoane;
• 93 de persoane au participat la cursuri de antreprenoriat (77 de persoane certificate);
• 18 planuri de afaceri au fost finanțate (18 afaceri au fost înființate, 24 de locuri de muncă au fost create, valoarea totală a ajutorului de minimis acordat: 2.187.628,58 lei).
„Prin implementarea proiectului s-au creat noi oportunități pentru tinerii NEETs, persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani fără loc de muncă și care nu urmează o formă de învățământ sau un program de formare profesională. Astfel, tinerii identificați și înscriși în cadrul proiectului ,,Pregătit pentru viitor” din cele două regiuni de implementare, Nord-Est și Nord-Vest, au avut posibilitatea să participe la servicii specializate pentru stimularea ocupării respectiv medierea muncii, la programele de formare profesională gratuite organizate în cadrul proiectului și să obțină o calificare recunoscută la nivelul Uniunii Europene și ulterior să-și găsească locul de muncă dorit. De asemenea partenerii privați din cadrul proiectului din cele două județe partenere, BLUE CONSULTING SRL – Partener 1 regiunea Nord-Est, CLEMON SRL – Partener 2 regiunea Nord-Vest, au implementat și susținut antreprenoriatul în rândul tinerilor înscriși în proiect. Tinerii NEETs înscriși la cursurile de antreprenoriat organizate în Maramureș și Iași, și-au dezvoltat competențele și aptitudinile antreprenoriale astfel încât un număr de 36 tineri si-au înființat propria afacere în domeniul de activitate ales. Proiectul ”Pregătit pentru Viitor” are o valoare totală eligibilă de 19.408.550,30 lei, din care valoarea nerambursabilă din FSE este de 16.358.423,89 lei, iar durata de implementare a proiectului a fost de 26 de luni, 02 septembrie 2021 – 01 noiembrie 2023”, arată Mihaela Oana Oșanu, Director executiv AJOFM Maramureș, Coordonator proiect P3.
DirectMM.ro