Eveniment cultural de excepție: La Borșa se va organiza Simpozionul „Nicoară Timiș – 100 de ani de la naștere” - 15 minute în urmă
Sunteți invitați să sărbătoriți Ziua Culturii Naționale alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 2 ore în urmă
Alexandru Pașca şi Marius Tătar de la Academia de Șah Maramureș, locul II la Concursul național școlar ”Elisabeta Polihroniade” - 2 ore în urmă
2025 a fost declarat „Anul Mihai Eminescu” - 3 ore în urmă
Două gimnaste valoroase ale României au fost admise la universități din SUA - 3 ore în urmă
Cum poți obține o reducere de 10% pentru plata impozitelor - 4 ore în urmă
Invitație la mișcare, cu Rica Clopoțica și Asociația „Energia Mișcării” - 4 ore în urmă
Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - 4 ore în urmă
Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 17 ore în urmă
S-a decis data alegerilor prezidențiale - 17 ore în urmă
Tânăr reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție, violență în familie și amenințare
Polițiștii Municipiului Baia Mare au intervenit la data de 27 octombrie la o sesizare semnalată prin apel 112 de către o femeie de 60 de ani din municipiu.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificată apelanta, care a relatat că fiul acesteia în vârstă de 26 de ani, din Băița, ar fi amenințat-o.
Din verificările efectuate a reieșit faptul că împotriva tânărului este emis de către instanța de judecată un ordin de protecție, pe o perioadă de șase luni. Acesta nu a fost identificat în momentul respectiv la fața locului.
În urma activităților de cercetare penală desfășurate de polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 26 de ani, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecție, violență în familie și amenințare.
Polițiștii încurajează victimele violenței domestice să sesizeze poliția ori de câte ori se simt în pericol, fie prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, fie prin plângere scrisă.
Conform Legii 217 din 2003 Republicată, art. 3, „violența domestică înseamnă orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală sau cibernetică care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima”.