Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 oră în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 3 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 3 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 5 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 5 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 5 ore în urmă
Apel umanitar: O familie din Săcălășeni are nevoie de sprijin după ce locuința i-a fost grav afectată de un incendiu - 10 ore în urmă
Echipa de robotică a liceului „George Barițiu” Baia Mare, pe podium la prima etapă din cadrul competiției First Tech Challenge Romania - 13 ore în urmă
Opt ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Iustin ca Episcop al Maramureșului și Sătmarului - 13 ore în urmă
La Sighetu Marmației debutează Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 14 ore în urmă
„Șura Demian” reprezintă Maramureșul în semifinalele concursului „România, arată-ți farfuria” de pe PRO TV
Luni, 6 noiembrie, pe PRO TV, La Măruță, s-a dat start competiției „România, arată-ți farfuria!”. Mai exact, este un concurs de făcut mâncare românească autentică.
Timp de patru săptămâni, oameni din toată țara vor pune tot ce au mai bun în farfurie și se vor duela în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice zonei din care provin.
În fiecare luni și miercuri, câte două persoane din aceeași regiune a României se vor confrunta, iar la sfârșitul ediției doar una dintre ele va merge mai departe în competiție. Finala va avea loc pe 1 decembrie, când va fi desemnat cel mai gustos și reprezentativ fel de mâncare din România, potrivit protv.ro.
Cornelia Demian din Suciu de Sus a reprezentat cu cinste Țara Lăpușului și întreg județul. Ba mai mult, a mers în semifinalele concursului. Aceasta a pregătit cocorade cu brânză și ou, brânză cu verdețuri și gușă aită.
Alături de familia sa, Cornelia Demian deține „Șura Demian”, primul punct gastronomic local din Țara Lăpușului.
Acesta a fost inaugurat în decembrie anul trecut. Mai exact, șura gospodăriei a fost reabilitată și transformată într-un punct gastronomic local. Oaspeții se pot bucura de preparate tradiționale, care provin din alimente din gospodăria proprie, gătite de familie.
Felicitări și mult succes în continuare!
L.C.H.