Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 1 oră în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 2 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția oficială de precalificări First Tech Challenge, Maramu’ Division, din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 2 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 3 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 5 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 5 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 6 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 17 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 17 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - în urmă
În Baia Sprie va avea loc vernisajul expoziției temporare «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare»
Joi, 16 noiembrie, începând cu ora 14:00, la sediul Casei de Cultură din Baia Sprie va avea loc vernisajul expoziției temporare «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în colaborare cu Primăria Orașului Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” – București.
Această expoziție este curatoriată de Diana Robescu, curator în cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și face parte din proiectul „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”, care are ca scop celebrarea a 10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România printr-un dublu eveniment: la București (invitați artiștii: Dan Leș, Grigore Leșe, Nicolai Tand, Laura Cosoi) și la Baia Sprie (invitați: Alin Sebastian Bîrda-edilul orașului, conf. univ. dr. Greti Papiu, Robert Strebeli-managerul MJACABM, părintele Ioan Ardelean, Iulian Văcărean-președintele Asociației „E Ceva Bine”).
Evenimentul va începe cu un recital de violă și pian susținut de Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare. În încheierea acestei serii de momente artistice, publicul va fi încântat de prestația tinerei interprete de muzică populară și religioasă din Maramureș, Măriuca Verdeș.
Pentru a veni în sprijinul acestui proiect, lucrările de pictură, sculptură și grafică incluse în expoziția «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», ilustrează frumusețea cadrelor naturale din Baia Sprie și împrejurimi și relația afectivă dintre oameni, locuri și monumente ca elemente care s-au influențat reciproc de-a lungul timpului.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, luni și joi între orele 9.00 – 18.00, marți și miercuri între orele 8.00 – 16.00, iar vineri între orele 8.00 – 14.00. Accesul se realizează pe bază de bilet gratuit.
Sunteți invitați la vernisaj, pentru a sărbători Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO.