5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 5 minute în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 16 minute în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 25 minute în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 29 minute în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a participat la solemnitățile organizate cu prilejul Centenarului Patriarhiei Române - 1 oră în urmă
Expoziția fotografică ”Comorile României – Patrimoniul Mondial UNESCO din România” este expusă în aer liber la Madrid - 1 oră în urmă
Rușinos! CCR își alocă bani pentru pastile, în timp ce românii strâng cureaua - 17 ore în urmă
4 februarie 1945 – Conferința de la Yalta și reconfigurarea lumii postbelice - 17 ore în urmă
Concurs național de eseu filosofic „Emil Cioran” - 19 ore în urmă
Tânărul maramureșean Alex-Ionuț Pop a publicat cea de-a patra carte – ,,Cum îți mai este în suflet?” - 19 ore în urmă
„Iată, vin colindătorii… în Bontăieni” – prima ediție a concertului de colinde din localitatea maramureșeană
Duminică, 10 decembrie, de la ora 14:00, Căminul Cultural din Bontăieni (comuna Șișești) va găzdui prima ediție a concertului de colinde „Iată, vin colindătorii… în Bontăieni”.
Vestea Nașterii Domnului o vor aduce tinerii Parohiei Bontăieni alături de Corurile bărbăteşti din Şindreşti şi Şişeşti, Adelin şi Ramona Roman, Ioana Roman.
„Având în vedere că ne aflăm în vreme de post, când aducem vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin organizăm primul concert de colinde din Bontăieni. Această inițiativă a fost influențată și de faptul că în ultimul timp mica noastră comunitate, de 100 de fumuri, a desfășurat mai multe proiecte care țin atât de Biserică cât și de dezvoltarea satului, cu participare activă a locuitorilor și credincioșilor parohiei, demonstrând legătura strânsă dintre ei.
Bontăieni, unul dintre cele 7 sate ale Comunei Șișești, este cunoscut și pentru faptul că aproape de biserică se află mormântul învățătoarei Aurelia Rusu, cea care a inspirat poetul Octavian Goga, în scrierea poeziei „Dăscălița”, iar pe piatra de mormânt sunt versurile: „Iar vântul spune crengilor plecate/ Povestea ta frumoasă domnișoară”.
Bazele bisericii de piatră au fost puse de preotul Vasile Lucaciu, mare tribun al Unirii de la 01 Decembrie 1918, an în care s-a construit și biserica.
Evenimentul se va desfășura la noul cămin cultural, construit la standarde europene de catre Primaria comunei Șișești”, transmite preotul paroh Ionuţ Boer.
Acest concert se doreşte a fi începutul unei frumoase tradiții de colinde în satul Bontăieni.
L.C.H.