FRH a stabilit locul desfășurării Final Four-ului Cupei României - 58 minute în urmă
Programul ierarhilor în a cincea săptămână din Postul Mare - 2 ore în urmă
Biserica din Recea va găzdui cea de-a doua întâlnire a tinerilor din Protopopiatul Baia Mare în Postul Mare - 3 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile în Maramureș - 3 ore în urmă
Contribuie la istoria mineritului, donează obiecte sau fotografii pentru Muzeul Tarnița din Băița - 3 ore în urmă
AH Minaur, calificată cu toate echipele în fazele superioare ale competițiilor FRH - 4 ore în urmă
Artă și credință la Târgu Lăpuș: Festivalul de Pricesne „Lumină din Lumină” și expoziția „Din Jertfă, Lumină” vor avea loc duminică, 6 aprilie - 4 ore în urmă
Senator cu opt clase și două dosare penale? România, țara tuturor posibilităților - 5 ore în urmă
„Nedumeriții” Dan Țuțu și Cristi Manolescu aduc stand-up comedy la Baia Mare - 7 ore în urmă
Parada Absolvenților: O nouă tradiție sau doar o vorbă în vânt? - 7 ore în urmă
Inaugurare cu fast la Leordina. O stație electrică de transformare și 42 de kilometri de rețea electrică, date în folosință
Un proiect a fost finalizat recent la Leordina, motiv pentru care a avut loc o inaugurare cu fast. Este vorba despre un proiect important pentru pentru maramureșenii din Bistra, Leordina, Petrova, Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova. Dar vor beneficia și maramureșenii din Vișeu de Jos, Bogdan Vodă, Botiza, Dragomirești, Ieud, Poienile Izei, Rozavlea, Șieu și Strâmtura.
Este vorba despre o stație electrică 110/20kw pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice. Beneficiarii sunt maramureșenii din zona Valea Vișeului și Valea Izei.
„Prin realizarea acestui proiect, a fost crescută capacitatea de preluare a energiei produsă din surse regenerabile și, totodată, peste 20.000 de consumatori au fost realimentați în condiții de siguranță pe noua rețea electrică, alimentată din stația de transformare nou construită. De asemenea, au fost create condițiile necesare pentru îmbunătățirea parametrilor de calitate a energiei electrice distribuite și au fost create premisele racordării unor noi consumatori exigenți la rețeaua de 20kV din această zonă a Maramureșului”, a menționat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.
Investiție de aproape 30 de milioane de lei
„Acest proiect vine în sprijinul obiectivelor pe care le-am cuprins în strategia investițională a județului Maramureș, și anume să dezvoltăm capacitățile de preluare în sistem a producției de energie verde, astfel încât în următorii 10 ani să avem peste 50% din energia electrică consumată în județul nostru produsă din surse regenerabile”, a mai spus el.
Proiectul a fost realizat de Electrica România – Unitatea Teritorială Transilvania NORD. Valoarea totală a proiectului este de 28,29 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Sursa foto: CJ Maramureș