Concurs național de eseu filosofic „Emil Cioran” - 49 minute în urmă
Tânărul maramureșean Alex-Ionuț Pop a publicat cea de-a patra carte – ,,Cum îți mai este în suflet?” - 57 minute în urmă
Fenomen misterios pe cerul Greciei: Nor în forma Fecioarei Maria apare în timpul cutremurelor - 1 oră în urmă
De la graniță, direct pe podium: Andrei Ihnatiuc, campion la 3.000 de metri la Cupa României - 2 ore în urmă
Trei elevi de la „Lucaciu” au obținut premii la Concursul Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas” - 2 ore în urmă
Scandal la bazinul din Recea: Consilierii locali își fac valuri cu intrări gratuite - 3 ore în urmă
În Groși se fac cursuri de dans popular pentru copii - 3 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (III) - 3 ore în urmă
Facebook aniversare la 21 de ani: de la un proiect universitar la o rețea globală - 3 ore în urmă
Centura de ocolire Baia Mare – un pas major pentru viitorul infrastructurii din Maramureș - 4 ore în urmă
În Maramureș: Centrul de comandă integrat pentru situații de urgență a fost finalizat
Autoritățile județene anunță finalizarea implementării proiectului „Comand – Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță”. Acesta a fost implementat în parteneriat cu Departamentul principal al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei din regiunea Transcarpatia.
Conferința de inaugurare a Centrului COMAND a avut loc ieri, 20 decembrie, la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor în Situații de Urgență de pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare.
Proiectul are ca obiectiv general implementarea unui sistem informațional de management și coordonare în situații de urgență în regiunea de frontieră a Maramureșului și a Transcarpatiei ce va crește predicția, operabilitatea și calitatea intervențiilor.
Obiectivele specifice sunt construirea unui centru integrat pentru coordonarea și conducerea intervențiilor în situații de urgență în județul Maramureș și digitalizarea rețelei de comunicații de urgență în Transcarpatia. În cadrul implementării s-a achiziționat și o stație specială de telecomunicații.
”Nu ne dorim să avem situații de urgență, însă dacă vor exista este necesar să fim pregătiți și să avem o infrastructură adaptată și oameni cât mai bine pregătiți pentru a interveni, astfel încât cetățenii aflați în dificultate să beneficieze de cele mai bune servicii și de ajutor adecvat”, a transmis președintele administrației județene, Ionel Bogdan.
Valoarea totală a proiectului este de 2.822.958,01 euro și a fost finanțat prin Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2014-2020.