Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 3 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 3 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 4 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 4 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 18 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 19 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - în urmă
Bucatele tradiționale, nelipsite pe masa de Crăciun
O masă de Crăciun nu va fi completă, fără mâncărurile tradiționale.
Gospodinele au intrat deja in febra pregătirilor ingredientelor pentru sărbătoarea Crăciunului.
Preparatele românești de sute de ani sunt cele mai apreciate și preferate de majoritatea oamenilor.
Pe langă preparatele obținute de la vedeta perioadei, porcul, nelipsite sunt și sarmalele.
Alte preparate tradiționale mai sunt: ciorba de afumătură, răciturile și tochitura ardelenească.
Ca desert, cozonacul tronează pe masa de Crăciun, alături de celelalte dulciuri, fursecuri, prăjituri.
In perioada Crăciunului și a nopții dintre ani, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza exceselor alimentare.Indicat ar fi, să fim atenți la cat mâncăm și la combinațiile nepotrivite de produse.
Excesele alimanetare sunt consecințele păstrării tradiției de a umple masa festivă de preparate diversificate și hipercalorice.
Cantitatea de calorii ingerată la o singura masa festivă de sărbători, poate atinge numărul de 4500 de calorii. Astfel, se explică creșterea alarmantă a cazurilor de indigestie, toxiinfecție alimentară, înregistrate de spitale în preajma sărbătorilor.
Lăcrimioara ZOTA