181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 3 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 4 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 8 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 8 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației va fi dotat cu laboratoare inteligente
Colegiul Național Dragoș Vodă din Sighetu Marmației anunță demararea un proiect important – „Dotarea cu laboratoare inteligente”. Finanțarea se face prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie 2024 – ianuarie 2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 590267.81 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.
Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează, de asemenea, creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.
Se vor achiziționa echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, (smartlab) conform OME nr. 3497/2022. De asemenea, va fi achiziționat conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive. Se va face conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ, iar cadrele didactice vor fi instruite pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin patru sesiuni de instruire.