Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 11 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 13 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 13 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 13 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 14 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 17 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 17 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 18 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 18 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 19 ore în urmă
Patru medalii pentru „racovițeni” și „lucaciști” la Concursul Național de Astronomie şi Astrofizică din Vatra Dornei
Performanță lăudabilă pentru elevii de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare. Un premiu I, două premii II și un premiu III, asta au reușit să obțină la Concursul de Astronomie și Astrofizică „Marin Dacian Bica” ce a avut loc la Vatra Dornem în perioada 03-07 ianaurie 2024.
Premiul I și medalie de aur a obținut Ioana Sergiu Lucian, clasa XI-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, prof. Anițaș Cornelia Lăcrămioara.
Premiul II și medalie de argint a obținut Hotea Tivadar Sofia Irina, clasa V-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, prof. Laura Tesileanu.
Tot premiul II și medalie de argint a adus Ciorpan Rafael, clasa XI-a la Liceul Teoretic „Emil Racivoță”, prof. Anițaș Cornelia Lăcrămioara,
Premiul III și medalie de bronz a reușit să obțină Hreniuc Andrei, clasa XI-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, prof. Cristina Petrule.
Din partea organizatorilor, elevilor le-au fost oferite cupe, medalii, diplome, cărți și clipe de neuitat. În timpul taberei, atât la cursuri cât și la susținerea lucrărilor, a avut loc schimb de experienţă alături de elevii pasionaţi de astronomie.
Concurenți și participanți din 21 de județe
Ediția a X-a a Concursului de Astronomie și Astrofizică „Marin Dacian Bica” de la Vatra Dornei a reunit 240 de elevi pasionați de fizică și astronomie și 40 de cadre didactice, din 21 de județe ale țării. Alături de ei, trei olimpici internaționali au avut calitatea de mentori pentru elevii din tabără, respectiv au fost lectori alături de cadre didactice, au îndrumat elevii la observații astronomice și au fost evaluatori la probele din cadrul concursurilor școlare.
Tabăra Națională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica” este organizată de Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Societatea Ştiinţifică „Cygnus” și Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, alături de Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc , Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei și Primăria Vatra Dornei.
Informațiile au fost furnizate de prof. Cornelia Lăcrimioara Anițaș