Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 5 ore în urmă
O poveste de 102 ani: Viața mătușii Ioana din Maramureș, prezentată la Trinitas TV - 5 ore în urmă
În luna ianuarie se fac prevestiri cu privire la timpul de peste an - 6 ore în urmă
Ce planete se pot vedea pe cer în aceste zile - 6 ore în urmă
„Stradivarius în Lumina Anului Nou” – concert extraordinar în Baia Mare, susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica - 8 ore în urmă
Cântăreața Sanda Ladoși împlinește 55 de ani - 12 ore în urmă
Studenții nu mai pot cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 90% - 13 ore în urmă
Mulți vizitatori la Muzeul Memorial Gheza Vida - 13 ore în urmă
În această perioadă: Preoții merg și sfințesc casele oamenilor prin stropire cu apă sfințită, vestind Botezul lui Hristos - 14 ore în urmă
Voucherele pentru alimente vor fi alimentate odată la 6 luni - 14 ore în urmă
În România am putea avea salariul minim european. Acesta însă nu va fi la fel ca în alte țări europene
Salariul minim european ar putea fi aplicat în România în acest an. La Ministerul Muncii se discută deja un astfel de proiect și se lucrează la formula de calcul pentru creșterea salariilor.
„Vine cu trei formule și urmează ca în consultare cu partenerii sociali să alegem una dintre formule pentru a fi introdusă într-o lege și astfel ca directiva să fie transpusă până la finalul acestui an. Cel mai probabil se va merge pe varianta de 50% din salariu mediu, dar cele trei variante la care lucrăm în momentul de față sunt mult mai complexe și țin cont și de alți indicatori”, a declarat pentru Euronews Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.
„Salariul minim european” pe care Uniunea europeană ar vrea să-l stabilească nu va avea aceeași valoare în toate țările. Acesta se va calcula în funcție de veniturile medii din fiecare țară și va fi stabilit la 50% din salariul mediu național. În Eomânia este estimat la 7.600 de lei, în 2024.
UE a recomandat două formule de calcul pentru ca România să se alinieze venitului minim european.
Numai şase state membre UE, toate din zona de Vest, au salarii minime de peste 1.500 de euro pe lună: Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Irlanda şi Luxemburg. Alte şase ţări europene lasă piaţa să regleze lefurile şi nu au deloc salariu minim. Acestea sunt Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia.