Gheorghe Mihai Bârlea, „Doar împreună. Alte sigilii” - 7 ore în urmă
Castelul Bran și trasul în țeapă, într-o șaormerie din Ibiza - 7 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borşa, un loc al unității; S-a desfășurat Ski For Cancer, un eveniment caritabil dedicat celor care luptă cu cancerul - 11 ore în urmă
Slujire arhierească la Mănăstirea Săpânța–Noul Peri - 12 ore în urmă
Provocare logistică: Cum poate un transport de 400 de tone să nu afecteze infrastructura rutieră? - 12 ore în urmă
Casa Tradițiilor din Ieud găzduiește o colecție impresionantă – 300 de cămăși tradiționale unice - 12 ore în urmă
A doua ediție a evenimentului „Antreprenoare la Feminin” va avea loc în luna martie - 12 ore în urmă
A apărut primul număr din 2025 al revistei de cultură „Nord Literar” - 13 ore în urmă
PS Părinte Episcop Iustin, vizită la Sanctitatea Sa Bartolomeu I - 13 ore în urmă
Provocare la Shura Bistro Caffe: O Seară de distracție și cunoștințe - 15 ore în urmă
George Pop de Băsești, omagiat la 99 de ani de la trecerea în neființă
Duminică, 25 februarie, în Băsești a fost omagiată figura marelui om politic George Pop de Băsești, la 99 de ani de la trecerea în neființă a celui care a prezidat Adunarea Națională de la Alba Iulia, momentul definitoriu pentru întregirea neamului românesc. Programul manifestărilor a cuprins participarea la Sfânta Liturghie (Biserica Mănăstirii Băsești, ridicată în memoria lui George Pop), vizitarea Casei Memoriale din localitate, și depunerea de coroane la bustul tribunului și program de cântece patriotice la Căminul Cultural.
”Toată diplomația Ardealului s-a purtat în această casă. A fost o problemă pentru regimul comunist, deoarece era bogat, considerat chiabur, lider al Partidului Național Român și greco-catolic. Acest imobil a avut diverse destinații, printre care și aceea de sediu CAP, iar la subsol a fost depozit de îngrășăminte chimice”- a spus Ioan Călăuz, primarul Comunei Băsești. În acest context, Călăuz a reiterat necesitatea reabilitării cât mai grabnice a casei acestui corifeu al Marii Uniri.
Pe lângă autorități, oameni politici sau de cultură, la eveniment a participat și un grup de șișeșteni, care a interpretat cântece patriotice pe pe scena Căminului Cultural.