Aducere aminte: Gravura în sticlă, ridicată la nivel de artă la fabrica din Fărcașa - 14 ore în urmă
Povestea bisericii maramureșene din Limours, unică în Franța - 14 ore în urmă
De vorbă cu talentata Oana Năsui: „Muzica este pentru mine mai mult decât o pasiune; este un mod de a mă exprima, de a crea conexiuni și de a aduce bucurie celor din jur” - 15 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” pregătește noi surprize; Un spectacol aniversar unic va avea loc în luna martie - 17 ore în urmă
Programul ierarhilor în această duminică - 19 ore în urmă
Peste 83.000 de copii beneficiază de alocația de stat în județul Maramureș - 19 ore în urmă
Proteza dentară a lui Petro Petroffski – proză scurtă de Marian Ilea - în urmă
Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - în urmă
Șase din zece români se tem de eșecul în afaceri
România se situează pe locul 4, în lume, în ceea ce privește frica de eșecul în afaceri. Cauzele pot fi multiple și variate. De la judecata societății, neconvingerea abilităților în afaceri, până la mentalitate și cultură antreprenorială.
Conform studiului Global Entreorenwurship Monitor (GEM), ediția 2022-2023, tara noastră are un procent de 55,7% al populației care se teme de eșecul în afaceri. Acest clasament are ca bază de calcul procentul populației cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.
Ediția 2021/2022 a fost prima în care s-a inclus și țara noastră, ocupand un loc mai rezonabil (14). Atunci, doar 48,3,% dintre adulți, și-au exprimat frica de eșec. Și Polonia a făcut un salt mai îndrăzneț, urcând în clasament.
Dar nu toate datele acestui studiu arata un regres al României.
Dintre românii care au participat la studiul 2022/2023 au afirmat că dispun de oportunități bune de afaceri. S-a semnalat o creștere cu 14,7% față de ediția anterioară. Un procent de 42,5% dintre conaționali sunt de părere că e facil să începi o afacere in țara noastră.
Anul care a trecut, un procent de 42,2% dintre adulții români au cunoscut, cel puțin o persoană care a înființat un business.
Chiar și cu aceste studii, mai mult de jumătate dintre conaționali au avut teama de eșec.
Negativismul caracterizează mediul antreprenorial local.
Se știe ca statisticile nu sunt îmbrăcate în adevărul absolut.
Dacă luăm în calcul provocările cu care s-au confruntat antreprenorii români in 2023, inflația, criza forței de muncă, măsurile de austeritate luate de Guvern, înăsprirea condițiilor de creditare, tindem sa îi catalogăm printre cei mai curajoși.
Lăcrimioara ZOTA