Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 1 oră în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 2 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 2 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 13 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 14 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 15 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 18 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 19 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - în urmă
Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului
În fiecare an, la data de 27 ianuarie se comemorează victimele Holocaustului. Această dată semnifică eliberarea de armata sovietică, a celui mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau ( astăzi în Polonia). Se întâmpla în anul 1945.
Comemorarea a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite nr. 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42- a ședință plenară de către Organizația Națiunilor Unite. În data de 24 ianuarie 2005, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului, în cadrul unei ședințe speciale. Au fost uciși 6 milioane de evrei europeni și alte milioane de persoane de alte naționalități, de către regimul nazist german.
Rezoluția a condamnat toate manifestările de instigare, intoleranța religioasa, hărțuirea sau violența împotriva persoanelor sau comunităților, indiferent de credință sau origini etnice. Tot rezoluția a fost de partea statelor care au conservat siturile ce au avut destinație de lagăre ale morții naziste, de muncă forțată și lagăre de concentrare, în perioada Holocaustului.
În data de 20 ianuarie 2022, Adunarea generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care invita toate statele să lupte împotriva negării Holocaustului și contra antisemismului, și pe rețelele sociale. Această rezoluție a fost propusă de Israel.
În această zi sunt organizate o serie de manifestări, la sediul ONU din New York și la birourile ONU din toată lumea.
Lăcrimioara ZOTA