Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 22 minute în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 50 minute în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 15 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 15 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 1 zi în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 1 zi în urmă
Teatrul și rolul său în dezvoltarea copilului
Este cunoscut faptul că activitățile extracurriculare și spectacolele de teatru reprezintă piloni în dezvoltarea copilului. Le facilitează capacități și abilități esențiale, cum ar fi: observare, înțelegere, a percepere, socializare. Și stăpânirea de sine, joacă un rol important în construcția personalității lui. Fiecare copil interacționează diferit cu lumea din jur. Ceea ce primește din mediul înconjurător, îi va modela modul în care va gândi și se va comporta pe viitor.
Activitățile culturale îi oferă un sentiment în care își găsește identitatea, prin dezvoltarea lui emotională, socială, fizică și lingvistică.
Duceți copiii la teatru!
Crearea unei povești în lumea imaginară, îl va transpune pe copil în viața reală.Va înțelege mult mai bine tot ce se întâmplă în jurul lui.
Îi va dezvolta:
Creativitatea – teatrul este o artă a imaginației. Abilitățile creative, prin participarea la spectacolele de teatru, îl vor ajuta în mediile de afaceri. Va avea succes în majoritatea profesiilor pe care le va alege.
Inteligența emoțională- studii psihologice au demonstrat că elevilor din școlile primare și gimnaziale, care vizionează spectacole de teatru, le va crește capacitatea de a recunoaște ceea ce gândesc.
Răbdarea- La teatru, copiii nu văd o imagine nouă la scurt timp dar vor învăța să fie liniștiți și atenți la desfășurarea acțiunii.
Limbajul și capacitatea de comunicare- teatrul îi invață să comunice într-o varietate de moduri unice, expunându-i noi limbaje de interactiune. Mai mult de atât, li se dezvoltă și exprimarea facială și corporală.
Concluzionând, teatrul are mari beneficii pentru copii. Atenția lor la felul cum este spusă povestea, imaginația asupra modului în care se desfășoară acțiunea, îi vor face să analizeze situațiile și deznodământul spectacolului.
Lăcrimioara ZOTA