Micuța artistă Lia Ciutac vă invită la spectacol; Împlinește 10 ani și dorește să ofere un cadou muzical celor care o apreciază - 6 ore în urmă
Lucian Perța, cel mai mare parodist român, la întâlnire cu elevii Liceului ,,Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus - 6 ore în urmă
Bucuria, ura și alte orătănii - 6 ore în urmă
Spectacol emoționant susținut de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” la Colegiul Național „Mihai Eminescu” - 7 ore în urmă
Alo? N-ați văzut un an maro? - 7 ore în urmă
Jandarmii montani și elevii claselor I, o discuție despre siguranță și responsabilitate pe munte - 9 ore în urmă
Două prestigioase doctorate în domeniul Filosofie, la Baia Mare - 11 ore în urmă
Creșă nouă pentru copiii din Borșa - 13 ore în urmă
Toate pârtiile și instalațiile sunt deschide la SuperSki Cavnic - 14 ore în urmă
Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare și-a sărbatorit patronul spiritual - 14 ore în urmă
Rapsodul Grigore Leșe a primit cea mai înaltă distincție culturală a eparhiei – Ordinul Cultural „Nicolae Steinhardt”
Sâmbătă, 17 februarie, cu începere de la ora 14:00, la Teatrul Municipal din Baia Mare a avut loc evenimentul intitulat „La aniversare – concert Grigore Leșe”.
Acesta a fost prilejuit de ziua de naștere a marelui artist maramureșean Grigore Leșe, care pe 20 februarie împlinește 70 de ani.
Au participat și cei doi ierarhi ai Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, alături de alți părinți din Administrația Eparhială.
Cu acest prilej, PS Iustin a conferit rapsodului lăpușean născut în localitatea Stoicieni cea mai înaltă distincție culturală a eparhiei și anume Ordinul Cultural „Nicolae Steinhardt”. De asemenea, artistului i s-a oferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare.
Totodată, în cadrul acestui spectacol aniversar dedicat maestrului Grigore Leşe a fost prezent și părintele Radu Preda, care a vorbit despre întâlnirea de la Ateneul Român, despre tradiţii şi autenticitate, despre întâlnirea lumilor prin structuri muzicale arhetipale, despre evocări, plata vămilor, mitologie și simbol, istorie și memorie colectivă, despre vreme și trecere.
Foto: Arhid. Vasile Pop