Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 2 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 3 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 8 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - 10 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Un gând la cumpăna dintre Ani - 11 ore în urmă
Nicolai Tand a gătit pentru vârstnicii Căminului din Baia Sprie - 15 ore în urmă
Poliţiştii maramureşeni, la datorie în noaptea dintre ani - 15 ore în urmă
Credincioșii sunt așteptați la Mănăstirea Pietroasa-Borșa în această noapte - 17 ore în urmă
Noaptea dintre ani la Mănăstirea Moisei - 19 ore în urmă
Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 1 zi în urmă
Proiect de lege privind mamele minore. De la 16 ani vor putea decide în legătură cu copilul lor
Mamele minore de peste 16 ani vor putea decide singure în legătură cu copilul lor, conform proiectului de lege ca a fost aprobat de Senat. De asemenea, ele vor putea solicita și primi chiar ele drepturile bănești legale. Practic, ele vor dobândi capacitate deplină de exercițiu, arată proiectul de lege, fără să mai fie nevoie de un intermediar, și anume părinte, partener major etc.
Mai exact, viitoarea lege prevede că ”mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, au dreptul să decidă cu privire la copilul lor, putând să semneze orice document cu caracter medical şi social ce are legătură cu îngrijirea, creşterea şi dezvoltarea acestuia”.
Totodată, în cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului, alocaţia de stat pentru copil atât a mamelor, cât şi a copilului ori copiilor lor, dar şi orice alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul ori copiii acestora vor putea fi solicitate chiar de ele şi că drepturile bănești se vor acorda inclusiv mamelor minore.
Pentru că n-a fost votat în termenul legal, proiectul a trecut tacit la Senat și merge acum la dezbaterea și votul decisiv de la Camera Deputaților.
Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat la Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.