181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 5 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 7 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 11 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 11 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Ziua Internațională a Ursului Polar
Începând cu 2011, la data de 27 februarie se sărbătorește Ziua Internațională a Ursului Polar. Scopul acesteia este de a crește gradul de conștientizare cu privire la starea de conservare a ursului polar. Este organizată de Polar Bears International. În fiecare an, se trage un semnal de alarmă asupra impactului încălzirii globale și reducerea gheții formate pe mare, asupra populațiilor de urși polari. Oamenii sunt îndemnați de a găsi metode pentru reducerea emisiilor de carbon. Printre acestea se numără folosirea mai redusă a vehiculelor și dezactivarea termostatelor.
La sfârșitul anului trecut, și Teatrul Municipal Baia Mare s-a alăturat acestei inițiative mondiale, fiind primul teatru din România care urmărește implicarea artiștilor în discursul despre schimbările climatice. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu CLIMATE CHANGE THEATRE ACTION (SUA).
Spectacolul ”Urșii polari” de Nicolas Billon prezintă doi urși foarte flămânzi care încheagă un dialog plin de umor și nostalgia vremurilor trecute. Glumele sunt presărate cu replici de conștientizare a gravității problemei legate de schimbările climatice. Fiecare reprezentație a fost urmată de un dialog cu spectatorii, la întrebările lor, răspunzând reprezentanți ai ONG-urilor locale care activează în domeniul protecției mediului.
Lăcrimioara ZOTA