Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 1 oră în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 12 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
Azilul de noapte deschis non-stop în perioada cu temperaturi foarte coborâte
De câteva zile, reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială din Primăria Baia Mare, împreună cu Poliția Locală, efectuează razii în oraș pentru identificarea persoanelor fără adăpost.
”În fiecare seară, între orele 18.00 și 22.00, facem razii în oraș pentru identificarea persoanelor fără adăpost și conducerea lor la Adăpostul de Noapte de pe strada V. Alecsandri 70 B. În medie, au fost identificate zilnic câte patru persoane cărora li s-a oferit alternativa unui spațiu încăzit, a unei mese calde. Chiar și cei care ajung la Urgență și nu necesită tratament sunt duși cu Ambulanța la Adăpostul de Noapte, în urma unui parteneriat cu Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean”, spune Bogdan Gavra, directorul SPAS Baia Mare.
În această perioadă, programul Azilului de Noapte a fost extins la 24 de ore din 24, astfel că oamenii străzii pot sta acolo chiar și peste zi. În prezent, la Adăpostul de Noapte sunt cazate 63 de persoane, un număr relativ mic în raport cu cel înregistrat în iarna trecută, când au fost și peste 100 de solicitanți în perioada geroasă.
Gavra explică reducerea numărului oamenilor străzii prin implicarea SPAS și încercarea de rezolvare a fiecărui caz în parte. ”15 dintre oamenii străzii au ajuns în centre sociale din județ și din țară (Târgu Lăpuș, Bihor). Este o alternativă mult mai bună decât a sta în stradă și a cerși”.