Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - 11 ore în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 11 ore în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 12 ore în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 16 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 17 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 18 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 19 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 1 zi în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 1 zi în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 1 zi în urmă
Proiect de lege: pacienții vor avea dreptul la „terapia durerii”
Practic, pacienții vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii, dacă Parlamentul va aproba acest proiect de lege. Legea sănătății va fi modificată în acest sens, astfel încât să fie introdus și dreptul pacientului la acest tip de servicii medicale.
Mai precis, prin modificarea legii se va stabili că asigurații au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicațiilor ei, pentru recuperarea după boală și pentru terapia durerii.
„Serviciile medicale pentru terapia durerii reprezintă ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de toate vârstele, copii sau adulți, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora prin controlul sau înlăturarea durerii”, după cum sunt definite în document.
De asemenea, în același proiect este definită durerea ca „experiența senzorială și emoțională neplăcută, ce este asociată cu o leziune tisulară reală sau potențială ori asemănătoare cu cea cu care este asociată.”
Potrivit inițiatorilor, „durerea alterează calitatea vieții, îl trimite pe om la medic și trebuie să facă obiectul tratamentului. În acest scop, este necesară aplicarea bunei practici internaționale cu privire la terapia durerii în legislația românească.”