S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 1 oră în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Birocrația excesivă pune în pericol finanțarea Centrului Autism Baia Mare
Funcționarea Centrului Autism Baia Mare este în pericol din pricina recentelor modificări fiscale, care fac foarte anevoioase donațiile către ONG-uri. Acestea nu mai pot depune formularul 230 în numele contribuabiliilor decât dacă au procuri notariale pentru fiecare formular, în multe cazuri procura fiind mai costisitoare decât suma virată. Apoi, părinții nu mai pot nici ei depune formularele colectate de la prieteni numai dacă fiecare formular are atașată o împuternicire simplă, prin care cel care dorește să îl ajute îl împuternicește să stea la coadă la ghișeu în numele lui.
În plus, bugetul unui astfel de centru este ocolit și de sponsorizările unor firme. ”În Codul Fiscal s-a modificat și partea de sponsorizare. Datorită modificărilor fiscale, pentru a mai beneficia de facilitatea de a-și deduce din impozit, firmele trebuie să aibă o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro (înainte, pragul era de 500.000 de euro). Ori, cele mai multe sponsorizări veneau de la firmele mici” – precizează Andreea Iațu, vicepreședinte al Asociației Autism Baia Mare. Ea afirmă că până acum părinții copiilor care beneficiau de serviciile acestui centru se implicau în strângerea de fonduri pentru această organizație, dar acum renunță din cauza birocrației excesive. Acest lucru este tot mai îngrădit, ceea ce se repercutează asupra recuperării copiilor, cu atât mai mult cu cât statul nu se prea implică în susținerea acestor servicii.