181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 5 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 7 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 10 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 11 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
În ziua de 20 martie se sărbătorește fericirea
Se împlinesc 11 ani de la prima sărbătorire a acestei zile, în anul 2013, pe data de 20 martie. Un an în urmă, în 2012, a fost luată această decizie de către Organizația Națiunilor Unite (ONU).
Scopul ei a fost acela de a încuraja guvernele să se preocupe de starea de bine a cetățenilor și să pună economia pe locul II.
Fericirea este ridicarea temporară a stării mentale la un nivel superior echilibrului emoțional obișnuit. Cu alte cuvinte, înseamnă să te simți bine.
Starea de bine emoțională poate fi declanșată în multe feluri – glumind cu un prieten, jucând un joc distractiv sau chiar mâncând o felie de prăjitură cu ciocolată – dar nu durează niciodată mult. Deseori, sfârșim prin a trece de la o sursă de plăcere la alta, în încercarea de a redobândi acea stare de bine emoțională. Există totuși o fericire care durează?
Am putea crede că fericirea stabilă necesită prosperitate și lipsa durerii sau a încercărilor. Însă, studiile arată că circumstanțele favorabile nu garantează fericirea, iar cele nefavorabile nu o împiedică. În schimb, printre factorii care ne afectează fericirea, alegerile noastre au cea mai mare influență.
„Fericirea este determinată de obiceiuri, comportamente și moduri de gândire pe care le putem exprima prin fapte intenționate”.
Lăcrimioara ZOTA