La Catedrala Episcopală din Baia Mare va avea loc procesiunea tradițională de Florii - 2 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (XI) - 2 ore în urmă
Sâmbăta lui Lazăr – ultima zi din Post în care se fac pomeniri pentru cei adormiţi - 4 ore în urmă
În Baia Mare s-a deschis Târgul de Florii – meșteri și meșteșuguri tradiționale maramureșene - 6 ore în urmă
Apel emoționant pentru un erou al muntelui - 7 ore în urmă
Investiția care poate salva România de la dezastrul ecologic - 7 ore în urmă
Băimăreanca Melisa Covaci a evoluat pe scena „Românii au talent” - 7 ore în urmă
Inconștiență în familie: părinți pasivi, copil șofer - 7 ore în urmă
Patrick Mureșan a obținut un rezultat deosebit la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice Muzicale - 8 ore în urmă
Semafoare cu patru culori? Nu e glumă - 8 ore în urmă
În ziua de 20 martie se sărbătorește fericirea
Se împlinesc 11 ani de la prima sărbătorire a acestei zile, în anul 2013, pe data de 20 martie. Un an în urmă, în 2012, a fost luată această decizie de către Organizația Națiunilor Unite (ONU).
Scopul ei a fost acela de a încuraja guvernele să se preocupe de starea de bine a cetățenilor și să pună economia pe locul II.
Fericirea este ridicarea temporară a stării mentale la un nivel superior echilibrului emoțional obișnuit. Cu alte cuvinte, înseamnă să te simți bine.
Starea de bine emoțională poate fi declanșată în multe feluri – glumind cu un prieten, jucând un joc distractiv sau chiar mâncând o felie de prăjitură cu ciocolată – dar nu durează niciodată mult. Deseori, sfârșim prin a trece de la o sursă de plăcere la alta, în încercarea de a redobândi acea stare de bine emoțională. Există totuși o fericire care durează?
Am putea crede că fericirea stabilă necesită prosperitate și lipsa durerii sau a încercărilor. Însă, studiile arată că circumstanțele favorabile nu garantează fericirea, iar cele nefavorabile nu o împiedică. În schimb, printre factorii care ne afectează fericirea, alegerile noastre au cea mai mare influență.
„Fericirea este determinată de obiceiuri, comportamente și moduri de gândire pe care le putem exprima prin fapte intenționate”.
Lăcrimioara ZOTA