Restricții de circulație pe strada Victoriei și modificări în transportul public - 15 minute în urmă
Trupa HARA – concert aniversar în Baia Mare - 44 minute în urmă
Ninsori de aprilie în Maramureș | video - 10 ore în urmă
Egal pentru Minaur la Satu Mare în a treia etapă din play-off - 11 ore în urmă
Știința Explorări, învinsă în primul meci pentru locurile 7-8 - 12 ore în urmă
Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 16 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 16 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 17 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 17 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 18 ore în urmă
S-a stins din viață academicianul Nicolae Manolescu
Nicolae Manolescu, pe numele real Nicolae Apolzan, s-a născut în 1939, la Râmnicu Vâlcea, este unul dintre cei mai importanți critici și istorici literari români, profesor universitar și membru titular al Academiei Române din 2013.
După Revoluția din 1989 și-a început cariera politică și a devenit și Ambasador al României la UNESCO. În prezent, era președintele Uniunii Scriitorilor din România și directorul revistei România literară.
Lucrarea sa fundamentală este Istoria critică a literaturii române, apărută în 2008 într-o ediție definitivă. În decembrie 2011, Nicolae Manolescu a primit distincția de „profesor emerit” din partea Senatului Universității din București.
Nicolae Manolescu s-a stins din viață la 84 de ani și a lăsat în urma sa capodopere literare. El a devenit cunoscut mai ales ca și critic literar și eseist, contribuind la numeroase publicații culturale și literare. Este autorul unor cărți de referință în domeniul literaturii române. Președintele Uniunii Scriitorilor și unul dintre marii critici literari și profesori ai culturii române, a murit sâmbătă, 23 martie 2023, la vârsta de 84 de ani. Cu o zi înainte acesta fusese internat în spital, după ce suferise un infarct și se afla în comă indusă.
Nicolae Manolescu rămâne în amintirea românilor ca unul dintre cei mai respectați intelectuali ai țării.
Lăcrimioara ZOTA