Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 ore în urmă
O poveste de 102 ani: Viața mătușii Ioana, din Maramureș, prezentată la Trinitas TV - 2 ore în urmă
În luna ianuarie se fac prevestiri cu privire la timpul de peste an - 3 ore în urmă
Ce planete se pot vedea pe cer în aceste zile - 3 ore în urmă
„Stradivarius în Lumina Anului Nou” – concert extraordinar în Baia Mare, susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica - 5 ore în urmă
Cântăreața Sanda Ladoși împlinește 55 de ani - 9 ore în urmă
Studenții nu mai pot cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 90% - 10 ore în urmă
Mulți vizitatori la Muzeul Memorial Gheza Vida - 10 ore în urmă
În această perioadă: Preoții merg și sfințesc casele oamenilor prin stropire cu apă sfințită, vestind Botezul lui Hristos - 11 ore în urmă
Voucherele pentru alimente vor fi alimentate odată la 6 luni - 11 ore în urmă
Vor fi construite centre de recuperare a dependenților de droguri
În data de 11 martie 2024 s-a aprobat în Senat un proiect de lege care prevede construirea a opt centre regionale de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Vor fi centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri, ca instituții specializate pentru recuperarea socială a acestora. Acestea se înființează prin hotărâre a Guvernului. Vor avea personalitate juridică și vor funcționa în subordinea Ministerului Sănătății. Propunerea inițială a fost ca aceste opt centre să funcționeze în subordinea Agenției Naționale Antidrog (MAI). La Senat, a fost modificată inițiativa, iar subordonarea este la Ministerul Sănătății. Motivul invocat este că domeniul de activitate al centrelor are legătură cu cel al sănătății și nu al MAI.
Pentru construirea acestora, se vor aloca sume de investiții:
- 50% din bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății
- 50% din bugetele autorităților publice interesate/fonduri din programe de finanțare europene
Proiectul completează art. 22 din Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Inițiativa a fost motivată de creșterea incidenței consumului de droguri, atât la persoanele adulte, cât și în rândul elevilor de 16 ani, observată în ultimii ani.
Se propune ca obiectiv responsabilizarea persoanei, îmbunătățirea abilităților de a comunica/relaționa eficient cu ceilalți, de a-și redobândi statutul de persoană liberă să ia decizii și să-și asume responsabilități, în plan personal, familial, social/profesional”.
Lăcrimioara ZOTA