Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 1 minut în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 26 minute în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 1 oră în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 1 oră în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 2 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 4 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 4 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 14 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 15 ore în urmă
Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 17 ore în urmă
Taina Sfântului Maslu la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă 30 martie, de la ora 10:30, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare de către Preasfințitul Timotei Sătmăreanul.
Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de 25 de preoți, care au dus binecuvântarea slujbei și untdelemnul sfințit pe toate secțiile spitalului, miruind bolnavii din saloane.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca în Patriarhia Română anul 2024 să fie declarat ca „An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”. În acest context, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în proiectul eparhial pe anul 2024, își propune ca pe lângă sprijinul acordat bolnavilor prin oferirea de medicamente sau alte bunuri de care au nevoie, să arate și o purtare de grijă și o pastorație spirituală mai intensă prin Sfintele Taine ale Bisericii și prezența preoților lângă cei aflați în spitale.
Astfel, proiectul își propune săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în fiecare spital din cuprinsul județelor Maramureș și Satu Mare cu prezența preotului capelan al spitalului, alături de care să slujească un număr de preoți – după numărul secțiilor spitalului, care după sfințirea undelemnului să se deplaseze pe fiecare secție și să ungă cu untdelemn sfințit pe cei bolnavi.
Acest program al săvârșirii Tainei Sfântului Maslu va continua tot anul, dar mai cu seamă în cele patru posturi, în care toți credincioșii se pregătesc spiritual mai intens.
Foto: Tudor Ciocotișan