Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 7 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 7 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 12 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 12 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 13 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 17 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 17 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 18 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 18 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Într-o zi de 3 aprilie ne amintim de Luigi Ionescu și nemuritorul șlagăr, „Lalele”
Născut la 3 aprilie 1927,Luigi Ionescu, renumitul cântăreț de muzică ușoară, s-a apucat de cântat la o vârstă fragedă. Din 1946 participă la concursurile pentru tineret. Este remarcat de marii compozitori ai vremii: Ion Vasilescu, Elly Roman, Henry Mălineanu care scriu pentru el. Gelu Solomonescu, redutabil pianist și șef de formație, îl îndrumă către Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În urma audiției susținute în 1951 este angajat, desfășurându-și apoi întreaga carieră- de o uimitoare longevitate, în cadrul teatrului, până în 1987 când se retrage din viața artistică.
Luigi Ionescu a cântat mai multe șlagăre: ”Zorile”, ”Turturele”, ”E primăvară în ianuarie”, ”Femeia”, ”Maraina, Marina”. Însă numele lui rămâne legat de „Lalele,” piesa de referință, compusă de Temistocle Popa.
Moare la numai 67 de ani dar au rămas în urma lui vocea și șlagărele nemuritoare. Cine a ascultat o singură dată melodia ”Lalele, lalele”, a rămas cu refrenul în minte.
Lăcrimioara ZOTA