Locuri de muncă pentru cei care vor să lucreze în Spațiul Economic European - 3 minute în urmă
Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 59 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 1 oră în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 1 oră în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 1 oră în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 13 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 17 ore în urmă
6 aprilie- Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace (ONU)
Anual, la 6 aprilie, este marcată Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace, ce reprezintă o oportunitate de a recunoaşte rolul pozitiv pe care sportul şi activitatea fizică îl joacă în comunităţile şi în vieţile oamenilor din întreaga lume. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia 67/296, a declarat, la 23 august 2013, ziua de 6 aprilie drept Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace. Aceasta a reprezentat recunoaşterea influenţei pozitive pe care sportul o poate avea asupra progresului drepturilor omului şi asupra dezvoltării sociale şi economice.
Sportul şi jocul, pentru sistemul ONU, inclusiv pentru UNESCO, sunt drepturi ale omului, care trebuie respectate şi aplicate la nivel mondial. Sportul reprezintă o activitate fizică din ce în ce mai recunoscută şi este folosită ca un instrument cu costuri reduse şi cu un impact ridicat în eforturile de dezvoltare umanitară şi de consolidare a păcii, nu numai de sistemul ONU, ci şi de organizaţiile neguvernamentale, guverne, federaţiile sportive, forţele armate şi mass-media.
„Sportul este, de asemenea, un factor important de dezvoltare durabilă. Recunoaştem contribuţia din ce în ce mai mare a sportului la realizarea dezvoltării şi a păcii, în promovarea toleranţei şi respectului, la contribuţiile pe care le aduce la procesul de împuternicire a femeilor şi tinerilor, indivizilor şi comunităţilor, precum şi faţă de obiectivele privind sănătatea, educaţia şi incluziunea socială” – Rolul sportului în ceea ce priveşte progresul social / Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.
Lăcrimioara ZOTA