Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 2 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 3 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 3 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 4 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 6 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 6 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 7 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 17 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 18 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - în urmă
Elevii de la „Eminescu” au sărbătorit „Ziua Mondială a Pământului” la Muzeul de Mineralogie
Liceenii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare au sărbătorit, azi, 22 aprilie, Ziua Mondială a Pământului, printr-un eveniment organizat la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.
Eveniementul a inclus un imn al Pământului, pe versuri scrise de liceeni, „Scrisori către Terra”, prezentate de Eco Personaje, o expoziţie de pictură, grafică şi desen, cu tema „Animale şi plante fericite”, o scenetă în limba engleză, pusă în scenă de o „plantă vorbitoare” întruchipată de o elevă, dar şi „un slow fashion”, o paradă a modei cu accesorii sau haine create de elevi din diferite materiale reciclabile.
„Prin genericul de Eco Personaje îi învăţăm pe elevi să redecoreze haine pe care nu le mai folosesc prin pictură, să confecţioneze accesorii, pălării, cercei care sunt realizate din materiale reciclabile, dar nu plastic, ceva ce purtăm în continuare. De exemplu, sacoşe din pânză pe care desenăm, putem lipi bucăţi de dantelă, orice ne place şi avem prin casă şi, în mod normal, aruncăm”, a punctat profesoara Ileana Vasilescu, coordonatorul proiectului.
„Am ales ca astăzi, când o sărbătorim pe MAMA GEA, să aducem aici, unde cristalele vin din inima planetei Pământ, cunoaștere, experiențe și trăiri dinproiectele Erasmus+. Aceste proiecte, sunt parte a Acreditarii pe care Colegiul Național „Mihai Eminescu” a câștigat-o în anul 2022 si care va continua până în 31 august 2024. Într-o lume zguduită de evenimente naturale, ori de evenimente generate de oameni, trăim și simțim nu doar schimbarea climei ci și transformarea oamenilor. Si…pentru că principalul nostru obiectiv Erasmus este acela de a dezvolta «competențe verzi» și de a ne educa elevii pentru o viață sănătoasă, în armonie cu Planeta, iată îndemnul nostru: Schimbă-ți lumea!”, a spus ea în deschiderea evenimentuli.
Evenimentul face parte din implementarea şi sustenabilitatea acreditării Erasmus, care este valabilă până în 2027. Potrivit acreditării, în fiecare din cei cinci ani, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” trebuie să desfăşoare câte un proiect în domeniul „Educaţie şcolară. Mobilitatea persoanelor în scopul învăţării”.