Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna decembrie – Vasile Chindriș - 23 minute în urmă
181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 6 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 7 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 11 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 12 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
A fost hramul Schitului „Sfântul Mucenic Gheorghe” Borșa
Marți, 23 aprilie, de sărbătoarea închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, preacuviosul părinte arhimandrit Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial, a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite la Schitul „Sfântul Gheorghe” Borșa – ca Delegat al Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, cu ocazia hramului așezământului monahal.
Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în biserica schitului sub protia Arhim. Ioachim de un sobor de preoți din Protopopiatul Ortodox Vișeu, fiind prezent și părintele arhidiacon Vlad Nechita – slujitor pe seama Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare și coordonatorul ASCOR filiala Baia Mare.
Schitul cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfântul Apostol Andrei” din Borşa a fost zidit începând din 1996 de către Gheorghe Şteţco, zis Ghiţă Gagea, cu soţia Adriana, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru darurile pe care i le-a dat în viaţă. Schitul a fost ridicat pe un teren moştenire de la părinţi. Acum schitul aparţine canonic şi juridic de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului. Alături de acest schit, în oraşul Borşa mai există încă 4 aşezăminte monahale, vieţuite de călugări şi călugăriţe.