Zborul, un vis mai aproape de realitate; Campania Aeroclubului „Alexandru Papană” din Baia Mare - 55 minute în urmă
Oana Larisa Pop de la Colegiul de Arte Baia Mare, premiul I la Concursul Național de Interpretare Vocală „Magia Cântecului” - 3 ore în urmă
„Leul de la Șișești”: Vasile Lucaciu, apărător al drepturilor românilor ardeleni - 4 ore în urmă
Piața Libertății va fi închisă temporar - 5 ore în urmă
Povestea Melaniei Trump, prima doamnă cu rădăcini slovene - 6 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în Parohia Ortodoxă Săpânța - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Muzica Klezmer din Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Un nou proiect educațional prinde viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 9 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de părintele Bogdan Ciocotișan, au participat la un cerc de iconografie în atelierul pictorului bisericesc Gheorghe Rogojan - 9 ore în urmă
Cornel Oțelea, o legendă a handbalului românesc, a plecat dintre noi - 10 ore în urmă
Zeci de cadre didactice au participat la atelierele organizate în cadrul proiectului interjudețean „Tezaurul strămoșilor noștri – oameni, locuri, tradiții și obiceiuri”
În această săptămână, într-o atmosferă plăcută de primăvară, Muzeul Satului din Baia Mare a fost din nou partener al proiectului interjudețean „Tezaurul strămoșilor noștri – oameni, locuri, tradiții și obiceiuri”, inițiat de Grădinița cu program prelungit nr. 10 Baia Mare.
În cadrul activității intitulate sugestiv „Tradiții culinare de Paști” s-au desfășurat trei ateliere care au reunit peste 45 de cadre didactice din 8 unități școlare din Baia Mare și zonele limitrofe.
Cadrele didactice au experimentat diferite tehnici de vopsire a ouălor de Paști, cu acest prilej învățând și exersând modalități dintre cele mai diverse, de la cele obișnuite la cele mai inedite.
S-au vopsit ouă cu ajutorul cojilor de ceapă și a diverselor plante, cu hârtie creponată și oțet, iar împreună cu muzeograf Gabriela Filip s-au deslușit tainele încondeierii (împistritului) ouălor, meșteșug străvechi, practicat și astăzi în satele din zona Lăpușului, informează reprezentanții Muzeului Satului Baia Mare.