Beneficiile mierii poliflore pentru echilibrul hormonal și susținerea vitalității bărbaților - 5 ore în urmă
Marioara Murărescu – o legendă vie a folclorului românesc - 6 ore în urmă
Reacția Elenei Lasconi la atacurile lui Călin Georgescu - 6 ore în urmă
Alertă epidemiologică: Creștere alarmantă a cazurilor de gripă și infecții respiratorii - 6 ore în urmă
Moștenirea artistică a lui Klein József rămâne o parte importantă a patrimoniului cultural - 6 ore în urmă
Creșterea reprezentării UDMR în Maramureș - 6 ore în urmă
Tersánszky Józsi Jenő: băimăreanul care a refuzat să fie banal - 7 ore în urmă
Mănăstirea Moisei se pregătește de hramul de iarnă - 10 ore în urmă
La Biblioteca Județeană Baia Mare a avut loc o altă întâlnire din seria de conferințe „Provocările gândirii – incursiune în cunoașterea omului”, susținute de Marcel Mureșan - 10 ore în urmă
Povestea scrisului – o călătorie prin timp la Școala Gimnazială Baia-Sprie - 11 ore în urmă
Amplasamente de sacrificare și vânzare a mieilor, în Baia Mare
La nivelul județului nostru, în ultimii ani nu au existat puncte de sacrificare temporară și vânzare a mieilor, nefiind solicitări.”Referitor la faptul că în ultima perioadă nu au mai existat solicitări pentru amenajarea acestor puncte de sacrificare, cred că unul dintre motivele pentru care s-a renunțat, sunt costurile relativ semnificative pentru această activitate”, declara cu un an în urmă, purtătorul de cuvânt al DSVSA Maramureș, Sirtonius Sima.
În acest an au existat solicitări de înființare și amenajare a unor astfel de puncte. Un punct de sacrificare temporară, este amplasat de astăzi, 30 aprilie 2024, în parcarea Străzii Oborului cu Eminescu. Celălalt punct, de vânzare a animalelor vii va fi în incinta pieței de pe strada Eminescu.
Reprezentanții Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș vor pune la dispoziție medici veterinari care vor face verificări amănunțite și controale, pentru a asigura respectarea normelor de igienă. Se va avea în vedere prevenirea răspândirii bolilor transmisibile prin alimente și asigurarea că produsele de origine animală sunt în conformitate cu standardele de calitate.
Lăcrimioara ZOTA