Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 2 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 2 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 3 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 6 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 7 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 8 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 8 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - în urmă
Clădire abandonată, găsită de Mihai Morar într-o zonă pitorească din Maramureș
Omul de radio, Mihai Morar și-a petrecut Sărbătorile Pascale în Maramureș, însoțit fiind de familie. O parte a timpului a rezervat-o explorării peisajelor de poveste ale județului. Alături de fiice, a luat la pas traseele din zona barajului Runcu.
În timp ce admirau natura, au descoperit ruinele unei case abandonate. Ceea ce au găsit în casă i-a dus cu gândul la o locuință de serviciu, găsind înscrisuri din anii 1989-1990. Televizorul dintr-una din camere, aparține epocii comuniste.
„De ani de zile nu a mai pus omul piciorul aici. Aici e raiul și în rai am găsit o casă abandonată, dacă vă vine să credeți”, afirma Morar.
Într-o cameră cu sobă de teracotă s-au mai găsit un CD cu Laura Stoica, ambalajul de la un pachet de țigări și o carte de vizită cu numele Gheorghe Nemeș.
Barajul Runcu este cel mai vechi din Maramureș, construcția lui începând în anul 1989, nefiind finalizat nici până astăzi.
Foto: Mihai Morar
Lăcrimioara ZOTA