Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 3 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 5 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 7 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 9 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 10 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 12 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 12 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 13 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 13 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 13 ore în urmă
La 8 mai, este pomenită minunea petrecută la mormântul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan
Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan este prăznuit de biserica ortodoxă în data de 26 septembrie iar în ziua de 8 mai este pomenită minunea ce s-a petrecut la mormântul său. Părinții lui erau Zevdei și Salomeea. El a fost cel mai tânăr dintre cei 12 apostoli și cel mai apropiat de Iisus. Este ucenicul căruia Iisus, când era răstignit pe cruce, i-a încredințat-o pe prea Curata sa Maică.
După moartea Maicii Domnului, Sfântul Apostol Ioan a mers în Asia, La Efes pentru a propovădui credința lui Iisus. A fost izgonit de împăratul Domițian, pe insula Patmos. Acolo a scris Evanghelia sa, cele trei Epistole și cartea Apocalipsei.
Când avea peste 100 de ani a poruncit unor 7 ucenici să sape o groapă în formă de cruce. S-a așezat acolo și le-a spus ucenicilor să-l acopere cu pământ. După o vreme, când credincioșii au deschis mormântul, trupul Sfântului Ioan nu mai era acolo.
În fiecare zi de 8 mai, din acel mormânt se ridică o pulbere pe care locuitorii o numesc „mana”, vindecând pe cei bolnavi.
Lăcrimioara ZOTA