Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace se sărbătorește pe 6 aprilie - 29 minute în urmă
Andrei Rațiu, desemnat ”Tricolorul lunii martie” - 1 oră în urmă
Sportivii Waltner Eric şi Cuceu Roberta de la Galactic Dance s-au calificat în primii 24 de dansatori din Europa - 1 oră în urmă
Invitație la spectacolul „DE-CONECTAT… de primăvară” - 3 ore în urmă
Victorie fără bătăi de cap pentru ”zimbri” - 4 ore în urmă
Activități fascinante pentru școlari la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie - 4 ore în urmă
Restricții de circulație pe strada Victoriei și modificări în transportul public - 5 ore în urmă
Trupa HARA – concert aniversar în Baia Mare - 5 ore în urmă
Ninsori de aprilie în Maramureș | video - 14 ore în urmă
Egal pentru Minaur la Satu Mare în a treia etapă din play-off - 16 ore în urmă
Revista „Memoria Ethnologica” a sărbătorit 22 de ani de la prima apariție
Miercuri, 15 mai 2024, Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru studenți, oameni de cultură, prieteni, colaboratori vechi care au ales să rezoneze cu patrimoniul etnologic și antropologia culturală. Revista „Memoria Ethnologica” și-a sărbătorit cei 22 de ani de existență și lansarea numerelor 88-89.
Revista este publicată încă din 2001 de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. Noile numere au fost prezentate pe rând de colectivul redacțional și invitați: Lucian Iluț, Izabella Csiszar, Delia Suiogan, Natalia Lazăr, Dana Buzura-Gagniuc și Nicolae Scheianu. Fiecare dintre aceștia au subliniat însemnătatea și valoarea acestei publicații culturale, care a devenit peste ani o lucrare însemnată de studii documentare și științifice, apreciată la nivel național și internațional.
Colectivul revistei încurajează studenții să scrie în paginile publicației, îndemnându-i să-i depășească pe cei care i-au format. Bazele „Memoria Ethnologica” au fost puse de Nicolae Scheianu, directorul interimar al Centrului, în anul 2001, care, astăzi, a ajuns în pragul pensionării. Publicația bianuală cu numerele 88-89 cuprinde în cele 218 pagini un sumar bogat de articole, studii, colecții de folclor, convorbiri culturale și recenzii.
Evenimentul s-a încheiat în acorduri de ceteră, moment artistic susținut de Vasile Rus, poștașul de pe Șugău.
Lăcrimioara ZOTA