Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 3 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 4 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 8 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 9 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 9 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 13 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 13 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 14 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 15 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Mărul, fructul minune pentru sănătate
Studii recente arată că merele sunt considerate sănătoase datorită conținutului lor bogat în nutrienți și beneficiilor aduse organismului. Bogayte în fibre, acestea conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei. Merele conțin un mix de vitamine și antioxidanți:
Vitamina C: Este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului.
Vitamina A, E, K și B: Deși în cantități mai mici, aceste vitamine contribuie la sănătatea generală.
Potasiu: Ajută la menținerea sănătății inimii și a funcției musculare
Consumul de mere a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare datorită conținutului lor de fibre, potasiu și antioxidanți. Merele au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, ceea ce poate induce senzația de sațietate și poate ajuta la controlul greutății. Fibrele solubile din mere încetinesc digestia și absorbția zaharurilor, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenind creșterile bruște ale glicemiei.
Studiile sugerează că antioxidanții din mere pot proteja celulele creierului împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Consumul regulat de mere, ca parte a unei diete echilibrate, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății generale și la prevenirea diverselor afecțiuni.
Lăcrimioara ZOTA