De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 3 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 3 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 4 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 4 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 8 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 9 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 9 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 10 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 12 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 12 ore în urmă
Lucrările excepționale ale artistului Bruno Maria Bradt, expuse la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță deschiderea unei expoziții temporare inedite, intitulată „Cântecul Vârstelor”, prezentând lucrările excepționale ale artistului Bruno Maria Bradt, un maestru al desenului monumental. Aceasta este o ocazie unică de a explora un gen artistic rar întâlnit astăzi. Vernisajul va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 17.00, în sala de expoziții temporare a muzeului.
Bruno Maria Bradt s-a născut în Timișoara în 1962 și a început să deseneze de la o vârstă fragedă, urmând liceul de artă din orașul său natal. Încă înainte de absolvire, a fost distins cu Premiul I la Concursul Național de Desen. A continuat să-și dezvolte talentul studiind la Institutul de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. În 1984 s-a stabilit în Germania, la Fürth, unde a studiat designul grafic la Academia de Arte din Nürnberg.
Cunoscut mai ales în sudul Germaniei, unde a expus în muzee, galerii, dar și în catedrale și biserici, Bradt este membru al mai multor asociații profesionale de prestigiu. În România, a fost prezent în ultimii ani cu expoziții personale la Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la Galeria „Mansarda” a Facultății de Arte și Design Timișoara și a fost unul dintre artiștii invitați ai Bienalei Internaționale de Arte Vizuale Brașov. Anul acesta a participat cu expoziția Cântecul Vârstelor la Romanian Creative Week (RCW), cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană organizat la Iași.
Inspirată de versurile lui Lucian Blaga, expoziția are o temă neobișnuită, introducând în poveste ideea că dragostea este un privilegiu care nu ține cont de vârstă, explorând trecerea timpului și reflecția asupra vieții. Artistul își propune să capteze esența emoțiilor umane și transformările pe care le aduce timpul, utilizând o desenul monumental, care necesită o tehnică excepțională, o investiție considerabilă de timp și este practicat de foarte puțini artiști contemporani. Stilul lui Bruno Bradt, inspirat de desenul clasic renascentist, abordează teme moderne și prezintă adesea multiple personaje într-o singură lucrare.
Printre aspectele recurente în lucrările sale se numără familia, credința și problemele sociale precum acceptarea, bătrânețea și durerea. Bradt își imprimă personajele cu demnitate și respect, folosind mesaje textuale integrate în desene pentru a sublinia și îmbogăți mesajele sale artistice.
Evenimentul curatoriat de dr. Cristina Simion va fi deschis de Indig David-Aron.
Cristina Simion este curator și galerist, cu o vastă experiență în proiectarea și gestionarea a peste 100 de expoziții personale și de grup, concentrându-se în special pe artiștii contemporani din Europa de Est, cu accent pe România. A fost co-curator al Bienalei Internaționale de Arte Vizuale de la Brașov și conduce Galeria Tiny Griffon din Nürnberg, Germania, din 2012. Are un doctorat în managementul schimbării în industrii nestandardizate și peste două decenii de experiență anterioară în managementul media, jurnalism și comunicare.
Indig David-Aron este manager al Galeriei Quark Oradea și membru al Asociaţiei Culturale Ars Nobilis Oradea.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 31 mai – 14 iulie 2024, de marți până duminică între orele 10.00 – 17.00.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0262.213.964 sau să ne scrieți la adresa de email muzartbm@yahoo.com.